Oulun Kaukovainion henkirikoksen tunnustanut mies määrättiin mielentilatutkimukseen, löi uhria useita kertoja veitsellä

Oulun käräjäoikeus määräsi tänään mielentilatutkimukseen 30-vuotiaan miehen, joka surmasi samanikäisen tuttavansa Oulussa.

Käräjäoikeus katsoi näytetyksi, että mies oli lyönyt uhria useita kertoja veitsellä.

Veriteko tapahtui toukokuun lopussa. Uhria oli puukotettu kaulaan, rintaan, selkään ja vatsan alueelle. Uhri oli kuollut sydänlihaksen, sydänpussin ja rinta-ontelon vammoihin, vaikka muut muun muassa henkitorveen, keuhkoon ja muihin sisäelimiin kohdistuneet vammat vaikuttivat kuolemaan.

Tekoa oli haastehakemuksessa kuvailtu vakaasti harkiten ja erittäin raa'asti tehdyksi. Tekijä oli jatkanut henkirikosta uhrin ollessa jo maassa kaatuneena. Ruumis löydettiin kevyen liikenteen väylältä, ja syytetty otettiin kiinni tapahtumapaikan läheltä.

Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta. Käräjäoikeus ottaa lopullisesti kantaa rikosnimikkeeseen ja rangaistukseen vasta mielentilatutkimuksen valmistumisen jälkeen.

Syytetty pyysi itse mielentilatutkimuksen tekemistä. Hän on myöntänyt surmanneensa toisen miehen, mutta kiistää syyllistyneensä murhaan. Hänen mukaansa teko oli suunnittelematon, kiihtymystilassa tehty tappo.

Lue myös:

    Uusimmat