Oulun Hiirosessa tapahtuu jälleen: Poliisia yritettiin purra ja uhkailtiin tappamisella – edes etälamautin ja käsiraudat eivät riittäneet

Oulun poliisilla oli erityisen kiireinen viikonloppu, sillä hoidettavia tehtäviä oli Oulun seudulla ja Kainuussa 884. Uhkaavin niistä tapahtui Oulun Hiirosessa perjantaina iltapäivällä.

Poliisi joutui tehtävällään kohtaamaan henkilön, joka vastusteli kiinniottoa huutaen ja sylkien. Tätä ennen hän huitoi poliiseja kohti käsillään, yritti purra poliisia ja sanallisesti uhkasi tappaa poliisit. Poliisi joutui käyttämään etälamautinta, käsirautoja sekä sitomaan asiakkaan jalat tilanteen rauhoittamiseksi. 

Hiironen on ollut viime viikkoina otsikoissa alueella tapahtuneen poikkeuksellisen kidutusmurhan takia.

Poliisi epäilee, että Muhoksella palanut lauantaina aamuyöllä omakotitalon piharakennus oli tahallaan sytytetty. Tapausta tutkitaan tuhotyönä. Havainnot ja vihjeet epäillystä tekijästä tai tekijöistä voi ilmoittaa vihjesähköpostiin vihjeet.oulu@poliisi.fi tai puhelimitse vihjepuhelimen numeroon 0295 416 194.

Lauantaina poliisi jahtasi myös moottoripyörälllään keulinutta Kajaanissa. Kuljettaja pakeni, kun poliisi yritti pysäyttää häntä. Pako johti kaatumiseen, kun motoristi menetti pyöränsä hallinnan.

Kaatumisessa loukkaantunutta kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, sillä hän oli ottanut moottoripyörän käyttöönsä luvatta.  

Lue myös:

    Uusimmat