Mainos

Otteen lipsuminen pakottaa Applen toimiin – tulossa halpis-iPhone?

Viime vuodet on puhuttu runsaasti Nokian ahdingosta matkapuhelinmarkkinoilla. Mutta helppoa ei ole suorastaan legendaariseen asemaan nousseella Applellakaan.

The Wall Street Journal kertoo nimettömiin lähteisiinsä viitaten, että Apple on kehittämässä edullisen hintaluokan iPhone-mallia. Lehti toteaa, että kyseessä olisi suuri strateginen muutos Applelle, joka on menettänyt valta-asemaansa älypuhelimien maailmanlaajuisilla markkinoilla.

Halpamalli tulisi lehden mukaan vaihtoehdoksi nykyiselle iPhonelle. Lähteiden mukaan halpamalli saatetaan julkistaa jo myöhemmin tämän vuoden aikana.

Erään lähteen mukaan halvempi malli saattaa muistuttaa pitkälti tavallista iPhonea, mutta sen runko olisi tehty edullisemmasta materiaalista.

Laitteen kuoressa saatetaan käyttää muovia, kun iPhone 5:n kuoressa on puolestaan käytetty alumiinia. Monet muut halpamallin osat saattavat kuitenkin olla samanlaisia kuin kalliimmassakin mallissa. Osa osista saattaa olla kierrätettyjä vanhemmista iPhone-malleista.

Applelta ei ole kommentoitu huhuja edullisemmasta puhelinmallista.

Kova kilpailu ajaa tekemään muutoksia strategiaan

Ovat uusimmat huhut totta tai tarua, niin joka tapauksessa Applella on suuri paine tehdä iPhonesta edullisempi malli, sillä Googlen Android-järjestelmää käyttävät puhelimet ovat haukkaamassa yhä suurempia markkinaosuuksia.

Tutkimusyhtiö IDC:n mukaan vuoden 2011 lopussa ja vuoden 2012 alussa Applen osuus älypuhelimissa oli 23 prosenttia. Vuoden 2012 kolmannella vuosineljänneksellä Applen osuus oli kuitenkin laskenut alle 15 prosenttiin.

Samaan aikaan korealainen Samsung on tehnyt huimaa nousua. Yhtiön osuus älypuhelimissa oli vuoden 2010 kolmannella vuosineljänneksellä alle yhdeksän prosenttia. Vuoden 2012 kolmannella vuosineljänneksellä Samsungin osuus oli harpannut yli 31 prosenttiin.

Lähteiden mukaan ajatus edullisemmasta iPhonesta ei ole mikään uusi ajatus Applelle. Yhtiön kerrotaan pohtineen edullisen mallin kehittämistä jo ainakin vuodesta 2009 lähtien.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.