Ott Tänakin kartturi muistelee uransa pelottavinta hetkeä – myöhästyi lennolta ensimmäisessä kisassa Tommi Mäkisen tiimissä

Ott Tänakin hurja ulosajo tallentui videolle Monte Carlossa 0:22
Tämäkään Monte Carlon ulosajo ei riittänyt nousemaan Martin Järveojan listalla uran pelottavimmaksi hetkeksi.

Rallin MM-sarjan puolustavan maailmanmestarin Ott Tänakin kartanlukija Martin Järveoja muistelee Hyundain Instragram-tilillä julkaistussa revolverihaastattelussa muun muassa uransa tähän mennessä pelottavinta hetkeä.

Yllättävää kyllä, pelottavin tapahtuma ei liity mitenkään itse kilpailuolosuhteisiin Tänakin rinnalla. Vaikka virolaiskaksikon uralle mahtuu lukuisia rajuja ulosajoja, on pahin kokemus täysin erilainen.

– Se oli hetki, kun nukuin pommiin ja en ehtinyt ajoissa lentokoneeseen. Kyseessä oli Monte Carlon MM-ralli vuonna 2018 eli ensimmäinen kisa uudessa tiimissä Toyotalla. Sanotaanko näin, että silloin ei ollut ihan paras mahdollinen fiilis, Järveoja muistelee.

Lopulta Järveoja kuitenkin saatiin lennätettyä ajoissa Monacoon ja mies pääsi nuotitukseen yhdessä Tänakin kanssa. Uran ensimmäinen kisa Tommi Mäkisen johtamassa Toyotan rallitallissa oli virolaisilta mainio, sillä tuloksena oli toinen sija Sebastien Ogierin jälkeen.

Järveoja on entinen judoka, joka oli peräti Viron maajoukkueessa vuosina 2007-2009. Saarenmaalta Tänakin tavoin kotoisin oleva Järveoja löytää helposti kovimmat vastustajansa nykyisestä Hyundain tiimistä, jos tatamille pitäisi mennä.

– Se olisi ehdottomasti (tallipomo) Andrea Adamo. Me kaikki tiedämme, miten kova taistelutahto hänellä on, Järveoja kertoo.

Järveoja sanoo haastattelussa, että miehen unelmien auto olisi Bugatti Veyron. WRC-puolella kohokohdat ja pettymykset kulkevat usein hyvin lähellä toisiaan.

– Surkein fiilis on silloin, kun autoon tulee jokin tekninen vika. Paras fiilis on taas, kun kaikki vaan loksahtaa paikoilleen. Auto toimii täydellisesti ja Ott saa sen vietyä ihan äärirajoille, Järveoja summaa.

– Nuorena katsoin televisiosta paljon muutakin urheilua kuin rallia, mutta nyt ei oikein ole enää vapaa-aikaa sillä tavalla. Isoin osa ajastani menee rallin ja perheen kanssa. Tykkään kuitenkin katsoa ampumahiihtoa talvella ja myös jalkapallo sekä tennis kuuluvat suosikkeihini penkkiurheilun saralla.

Lue myös:

    Uusimmat