Ötökät maistuivat ravintolapäivänä - katso kuvat herkkuannoksista

Tänään viidettä kertaa järjestettyä ravintolapäivää vietettiin Helsingin Viikissä aurinkoisissa merkeissä. Kello 12 auennut Ravintola Ötökkä oli varautunut noin 600 sirkalla asiakkaitaan varten. Eksoottisiin sirkkoihin oli nuorten helsinkiläisopiskelijoiden toimesta yhdistetty kevään makuja ja kotimaisia raaka-aineita.

- Kävin Hollannissa, jossa maistelin erilaisia eksoottia ötököitä. Sieltä se idea lähti, kun aloimme miettimään miten voisimme olla mukana ravintolapäivässä tänä vuonna, Tuula Lehtonen kertoo.

Aasiassa suurta herkkua olevat sirkat eivät olleet monellekkaan tänään paikalle saapuneelle asiakkaalle entuudestaan tuttuja.

- Yllätävänkin herkulliselta kyllä näyttää, mutta vähän jännittää ensimmäinen haukkaisu. Yllättävän hyvää, runsaalta valkosipulilta maistuu, Viivi Hamidulla sanoi ensimmäisen valkosipulisirkkaleipänsä jälkeen.

Suosio oli heti ravintolan avaamisen jälkeen niin suurta, että omaa sirkka-annostaan joutui odottamaan jonossa yli 10 minuuttia.

- Kyllä tämä näin suuri suosio meidät yllätti. Iltaan asti tuskin sirkkoja riittää, ravintolapäivän ravintoloitsija Tuula Lehtonen epäili.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat