Mainos

Otava-Yhtyneiden omistus Alma Mediasta laski

Alma Media -viestintäkonsernin toiseksi suurimman omistajan, Otava-Yhtyneet Kuvalehdet -konsernin, omistusosuus Almasta on laskenut alle 10 prosenttiin. Samalla eläkevakuutusyhtiö Varma-Sammon sekä Sampo-konsernin omistusosuudet ovat nousseet yli viiteen prosenttiin, Alma-Media kertoi tiedotteessaan tänään.

Kustannusosakeyhtiö Otavan sekä sen kokonaan omistaman tytäryhtiön Yhtyneet Kuvalehdet Oy:n yhteenlaskettu omistusosuus Alma Median äänistä on laskenut 11,93 prosenttiin ja osakkeista 5,82 prosenttiin. Ennen perjantaista kauppaa Otava-Yhtyneiden hallussa oli 13,8 prosenttia Alman äänistä ja 14,9 prosenttia osakkeista. Varma-Sammon osuus Alma Median osakkeista on perjantaina tehdyllä kaupalla noussut 6,01 prosenttiin ja 3,92 prosenttiin äänistä.

Otava-Yhtyneet Kuvalehdet -konserni myi perjantaina 1,145 miljoonaa Alma Median II-sarjan osaketta Sampo-Varmalle. Kaupan arvo oli Otavan tiedotteen mukaan 186,7 miljoonaa markkaa. Myydyt osakkeet vastaavat noin kymmenen prosentin siivua Alma Median osakkeista. Jättikauppa nosti Alma Median kurssia selvästi, sillä kaupat tehtiin 27,50 euron hintaan, kun yhtiön II-osakkeen päätöskurssi oli torstaina 24 euroa. Tänään kello 15 aikaan Alma Median osakkeella tehtiin kauppaa 26,06 euron hinnalla. Otava-Yhtyneet -konserni sopi joulukuussa Sampo-Varman kanssa Alma Median osakkeiden osto-optiosta. Otavan mukaan sopimus on nyt sovittu purettavaksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.