Ota kaikki irti syksystä: 6 erinomaista terveyshyötyä

Syksyn saapuminen ei tarkoita pelkkää sateessa hytisemistä ja flunssaa, vaan sillä on todistetusti monia erilaisia terveyshyötyjä.

Syksy alkoi virallisesti lauantaina 22. syyskuuta, ja uusi kausi tuo tullessaan myös terveysvaikutuksia aina urheilumahdollisuuksista päivittäisia rutiinia muuttaviin asioihin. Huffington Post listasi vaikutuksista parhaat.

1. Hyötyliikunta
Oletko koskaan ajatellut, että tavanomaiset syksyn askareet ovat loistavaa hyötyliikuntaa? Voit polttaa ylimääräisiä kaloreita yksinkertaisesti poimimalla omenoita tai haravoimalla maahan pudonneita lehtiä. Puolen tunnin haravointi kuluttaa keskimäärin 50 kaloria, ja puolentoista tunnin mittainen omenoidenpoimimisurakka puolestaan yli 300 kaloria!

2. Kauden vihannekset
Syksyn aikana marketteihin saapuu ajankohtaisia terveysruokia, joiden hintakaan ei satokauden vuoksi päätä huimaa. Hyviä syksyn vihanneksia ovat esimerkiksi bataatit, kurpitsat sekä tietysti maukkaat omenat.

3. Ulkona kuntoilu on helpompaa
Viilentyneet lämpötilat tarjoavat oivan mahdollisuuden kuntoiluun raikkaassa syysilmassa ilman vaaraa 'ylikuumenemisesta'. Asiantuntijat kehottavat ihmisiä ulkoilemaan rohkeasti, vaikka ilma viileältä tuntuisikin. Kupillinen kuumaa teetä lenkin jälkeen ehkäisee vilustumista, ja liikkeessä pysyt takuuvarmasti lämpimänä.

4. Syksyllä syntyneet elävät pidempään
Chicagon yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan syksyllä syntyneillä on suuremmat mahdollisuudet saavuttaa kunnioitettava sadan vuoden ikä. Tutkimuksessa vertailtiin vuosina 1880-1895 syntyneitä sisaruksia, joista syyskuukausina syntyneet elivät pidempään kuin esimerkiksi maaliskuussa syntyneet sisaruksensa.

5. Terveellisten juomien kulutus kasvaa
On sanomattakin selvää, että lämpimien juomien kulutus kohoaa syksyllä. Tällaiset juomat – esimerkiksi vihreä tee tai kahvi – sisältävät myös terveydelle hyödyllisiä antioksidantteja ja ravinteita. Vihreä tee sisältää soluvaurioita ehkäiseviä polyfenoleja, ja kahvin on todistettu ehkäisevän syöpiä.

6. Pääset jälleen kiinni hyvään rytmiin
Kouluikäisten lasten vanhemmille syksy merkitsee paluuta terveydelle hyödylliseen päivärytmiin. Asiantuntijoiden mukaan päivittäin samaan aikaan herääminen ja nukkumaan meneminen edesauttavat myös sikeää unta. Muistathan sisällyttää syysrytmiisi myös säännölliset ruokailuajat!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja