Mainos

Osmo Soininvaara politiikan tulokkaille: Välttäkää Vauva-lehden keskustelupalstaa

Osmo Soininvaara (vihr.) jättää eduskunnan pettyneenä nykyiseen tapaan hoitaa politiikkaa. Hän kannustaa alalla kuitenkin rohkeita nuoria, vaikka nykyisinä vaikeina aikoina julkinen kritiikki päättäjiä kohtaan on erityisen armotonta.

– Kansanedustaja saa palkintonsa siitä, miten yleinen mielipide häneen suhtautuu. Yleinen mielipide ei tunnu palkitsevan rakentavaa ja yhteistyökykyistä asennetta eikä oikein edes henkistä rehellisyyttä, Soininvaara kirjoittaa Jäähyväiset eduskunnalle -kirjassaan.

Soininvaara puhuu kirjassa suoraan lukuisista asioista, myös siitä, minkätasoista sähköpostia kansanedustajat saavat kansalaisilta.

– Jos kansanedustajat näyttäytyvät televisioiduissa eduskuntakeskusteluissa kansalle ääliöina, yhtä ääliömäisenä näyttäytyy kansa, jos sen tuntoja tulkitsee eduskuntaan tulevien suorien yhteydenottojen, erityisesti sähköpostiviestien perusteella. Tällä on vaikutuksensa poliitikkojen käyttäytymiseen. Syyllistävä ja populistihenkinen palaute ajaa henkiseen epärehellisyyteen ja tosiasioiden kiertelyyn, jossa yritetään miellyttää kaikkia, Soininvaara jatkaa.

Soininvaaran mukaan kansanedustajat tekevät virheen, jos he yrittävät mielistellä kaikkia. Hän kirjoittaa, että kansa hyväksyy ikävätkin ratkaisut, jos ne perustellaan uskottavasti. Hän kiitteleekin kannustavasta palautteesta, jota hän on saanut tuntemattomilta ihmisiltä esimerkiksi raitiovaunussa.

Soininvaara uskoo, että moni poliitikko googlaa nimeään - näin tekee myös vihreiden konkari. Jokaiseen lillukanvarteen on kuitenkin turha tarttua.

– Jos haluaa säilyttää henkisen tasapainonsa, kannattaa välttää iltapäivälehtien ja Vauva-lehden (!) keskustelupalstoja, Soininvaara lohkaisee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.