Mainos

Osa kunnista luopunut vaalimainonnasta

Kaikki kunnat eivät järjestä vaalien ulkomainontaa ja osa kunnista perii maksua vaalien ulkomainospaikoista.

Osa kunnista on palaamassa kymmenien vuosien takaiseen käytäntöön, jolloin puolueiden vaalimainoksille ei varattu erityisiä ulkomainospaikkoja. Etenkin pienet ja köyhät kunnat ovat lopettaneet ulkomainonnan kokonaan säästösyistä. Osa isommista kunnista taas perii puolueilta maksun ulkomainospaikoista.

Oikeusoppineet ovat huolissaan siitä, että moni kunta on jättänyt palveluistaan pois puolueiden vaalimainostelineet tai tehnyt ne maksullisiksi.

Etenkin pienet kunnat ovat luopuneet mainospaikkojen tarjoamisesta, isot taas ovat alkaneet periä niistä maksua.

Puoluetoimistoissa ongelmia tuottavat etenkin ne kunnat, joissa virallisia mainospaikkoja ei ole. Paikalliset puolueaktiivit tietävät, että parhaista pylväistä ja ladonseinistä käydään kovaa kisaa.

Kuntaliitto suosittaa kunnille virallisten mainospaikkojen järjestämistä, vaikka sitten maksua vastaan. Oikeusoppineet kehottavat kuntia ylipäätään sallimaan kaikenlaisen vaalimainonnan, vaikka sitten roskaamisenkin uhalla.

- No kyllähän se villiksi menee tuo vaalimainonta. Haja-asutusalueillehan niitä saa levittääkin, tielaitoksen alueella on jonkin verran ja tietysti yksityisten maille luvan perusteella, mutta taajamissa sitä rajataan aika pitkälle. Siinä toivoisi, että olisi yhtenäinen käytäntö, toiminnanjohtaja Erkki Hänninen Keskustan Keski-Pohjanmaan piiristä kertoo.

Vaalien ulkomainonta käynnistyy parin viikon kuluttua.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.