Mainos

Orpo: Taistelu maitotuesta jatkuu – Suomen tilannetta ei ole ymmärretty Brysselissä

Maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo vannoo, että Suomi taistelee maitotukiensa puolesta loppuun asti.

MTV:n Seitsemän uutisissa vierailleen Orpon mukaan hyvä uutinen on, että neuvottelut EU-komission kanssa jatkuvat. Orpo kävi asiasta keskustelua tänään maatalouskomissaari Phil Hoganin kanssa.

– Käymme kriteerin kimppuun ensi viikolla Brysselissä. Haluamme osoittaa, että maitoteollisuus kärsii Suomessa suuria tappioita ja viime kädessä sen kärsivät tuottajat.

Suomi jäi toistaiseksi Baltian maiden sijaan EU:n maitotukien ulkopuolelle, vaikka Venäjään kohdistetut pakotteet ovat osuneet tuntuvasti myös Suomeen. Isku tulee tosin viiveellä, sillä Suomen tuottajahintaa suojaa maitosektorin osuuskuntarakenne.

– Kyllä Bryssel tietää hyvin sen, että meillä on korkeammat tuotantokustannukset. Ongelma on se, että he katsovat orjallisesti tilastoja joiden mukaan tuottajahinta ei ole Suomessa vielä laskenut. Tätä emme ole vielä heitä saaneet ymmärtämään. Fakta on se, että suomalainen maitoteollisuus kärsii joka päivä tappioita Venäjän vientikiellosta ja tämä näkyi muun muassa tänään erittäin ikävinä Valion irtisanomisilmoituksina, Orpo jatkoi.

Orpo on arvioinut, että Suomen ja Baltian maiden olisi kuulunut saada maitotukia kymmeniä miljoonia.

– Olen pyrkinyt olemaan varovainen lukujen kanssa, mutta jos verrataan, mitä tukitoimia EU on suunnannut hedelmä- ja vihannessektorille, minusta on ollut oikeutettua lähteä siitä, että tukirahat Suomen ja Baltian maille ovat kymmeniä miljoonia, Orpo toisti Seitsemän uutisissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.