Orpo kommentoi Prigozhinin lentoturmaa: Venäjällä todellakin haetaan valta-asetelmia

Pääministeri Petteri Orpon (kok.) mukaan Prigozhinin kuolemaan johtanut lentoturma viittaa siihen, että Venäjällä on meneillään sisäinen valtataistelu.

Pääministeri Petteri Orpon (kok.) mukaan venäläisen Wagner-johtaja Jevgeni Prigozhinin kuolemaan johtanut lentoturma viittaa siihen, että Venäjällä on meneillään sisäinen valtataistelu ja välien selvittely sikäli, kun tiedot pitävät paikkaansa.

Orpon mukaan tilanne kielii myös siitä, että Venäjän näkökulmasta Ukrainan sota ei ole edennyt suunnitelmien mukaisesti.

– Siitä lähtien, kun Prigozhin aktivoitui ensin voimakkaasti arvostelemaan sodanjohtoa, ja sen jälkeen teki juhannusoperaationsa, tilanne on ollut hyvin sekava hänen osaltaan. Kaikki viittaa siihen, että Venäjällä todellakin haetaan valta-asemia. Ukrainan sota ei ole mennyt niin kuin alun perin on suunniteltu, ja sillä on seuraamuksia, Orpo sanoi.

Orpon mukaan Suomi seuraa tilannetta ja Venäjän sisäisiä tapahtumia. Toistaiseksi lentoturman taustoista tai syistä ei ole tarkempaa tietoa.

– Totta kai heti tapahtuman jälkeen tulivat ensimmäiset viestit viranomaistakanavia pitkin, mutta niissä ei toistaiseksi ole ollut vielä tarkempaa tietoa kuin se, mitä on ollut julkisuudessa. Eli emme tiedä vielä, mitä todella on tapahtunut, ja mitkä ovat syyt taustalla.

Orpon mukaan on vielä vaikeaa arvioida, milloin luotettavaa lisätietoa saadaan.
 

Lue myös:

    Uusimmat