Orgasmi – näin saat sen varmasti

Oppiminen ja asennoituminen seksiin vaikuttavat orgasmin syntymiseen, joten sen saamista voidaan harjoitella. Lue, miten!

Orgasmin useimmiten saavat naiset ovatkin opetelleet saamaan orgasmin. Heidän asenteensa orgasmia kohtaan on myönteisempi kuin niiden naisten, jotka eivät orgasmia ole saaneet. Orgasmin saaneet naiset ovat yleensä paremmin koulutettuja ja heidät on kasvatettu asennoitumaan seksiin ja seksuaalisuuteen myönteisesti.

Naiset, jotka ovat alkaneet masturboida nuorena tai teini-ikäisenä, saavat helpommin orgasmeja kuin naiset, jotka eivät ole harrastaneet itsetyydytystä. Masturboinnin harjoittaminen on siksi yksi tärkeimmistä menetelmistä anorgasmian hoidossa.

Orgasmin saavat naiset näyttävät tutkimusten mukaan aloittaneen sukupuolielämän aikaisemmin kuin naiset, joilla on ongelmia orgasmin saannin suhteen. Heillä on myös ollut useampi avioliittoa edeltänyt suhde ja heidän yhdyntäaktiivisuutensa parisuhteessa on tiheämpi. Säännöllinen ja vireä seksielämä edesauttaa siten myös orgasmin oppimisessa.

Hoitomenetelmiä anorgasmiaan

Naisen orgasmiongelmaa pystytään tutkimusten mukaan hoitamaan erittäin hyvinkin tuloksin. Joseph LoPiccolon mukaan 95 prosenttia aikaisemmin orgasmittomista naisista kykeni saavuttamaan orgasmin masturbointiharjoitusten jälkeen. 85 prosenttia heistä sai orgasmin myös kumppanin suorittamalla stimulaatiolla ja 40 prosenttia naisista onnistui saamaan orgasmin yhdynnässäkin.

Primaarisessa häiriössä on aluksi tärkeää selvittää, johtuuko ongelma seksuaalisuuteen liittyvien asioiden heikosta tietämyksestä, alhaisesta seksuaalisesta halukkuudesta, parisuhdeongelmista, lääkityksestä, aikaisemmin negatiivisena koetuista tilanteista, seksuaalisuuteen liittyvästä ujoudesta, yhteensopimattomuudesta kumppanin kanssa tai persoonallisuushäiriöistä.

Primaarisen orgasmihäiriön hoitoon kuuluvat muun muassa seuraavat tekijät:

1) Sukupuolielinten anatomian ja fysiologian opiskelu.

2) Itsetunnon ja itsevarmuuden lisääminen.

3) Oman kehon ja sukuelinten tutkiskelu.

4) Lupa nauttia omasta seksuaalisuudestaan.

5) Olla sinut sukuelintensä kanssa.

6) Seksuaalisuuteen ja orgasmiin liittyvien pelkojen poistaminen.

7) Päivittäiset lantiopohjalihasten harjoittelut.

8) Omaan seksuaalisuuteen kohdistuvan kritiikin poistaminen.

9) Henkisen kiihottumisen lisääminen.

10) Seksifantasioiden ja eroottisen kirjallisuuden käyttö.

11) Itsetyydytysharjoitukset, joissa käytetään tarvittaessa runsaasti liukuvoidetta.

12) Hieromasauvan käyttö, mikäli tarvitaan voimakkaampaa stimulaatiota.

13) Masturboinnissa opittujen keinojen siirtäminen kumppanin kanssa harrastettavaan seksiin.

14) Parisuhde- ja kommunikointiongelmien käsitteleminen

Sekundaarisessa orgasmihäiriössä on myös syytä selvittää taustoja. Nuorella naisella orgasmiongelmien syynä ovat usein parisuhteeseen liittyvä ongelmat, terveydelliset syyt tai elintapaan liittyvät ongelmat. Myös ehkäisyyn ja mahdolliseen raskauteen liittyvät ongelmat ovat hyvin varteenotettavia.

Redmanin mukaan iäkkäämmillä naisilla orgasmiongelmat aiheutuvat usein menopaussista, terveyteen liittyvistä ongelmista tai lääkityksestä. Myös masennus aiheuttaa usein ongelmia orgasmin saamisessa.

Sekundaarisen orgasmihäiriön hoitoon kuuluvat muun muassa seuraavat tekijät:

1) Lääkityksen tarkastaminen ja mahdollinen muuttaminen.

2) Parisuhdeongelmien selvittäminen.

3) Sairaudesta johtuvien seksiongelmien huomioiminen.

4) Seksitapojen muuttaminen ja stimulaation lisääminen.

5) Mahdollisen hormoniepätasapainon korjaaminen ja tarvittaessa testosteronihoito.

6) Lantiopohjalihasten harjoittaminen.

7) Kumppanin terveydentilan tarkistaminen ja mahdollisten seksiongelmien hoito.

8) Lupa nauttia seksuaalisuudesta.

9) Kannustetaan seksuaalisuuteen ja hyväksyntään.

10) Mahdollinen pariterapia.

Naisen orgasmihäiriötä pyritään yleensä hoitamaan siten, että kumpikin osapuoli on paikalla terapiatilanteessa. Terapia sisältää seksuaalikasvatusta ja siinä pyritään pääsemään eroon orgasmia haittaavista myyteistä. Hoidon tarkoituksena on se, että nainen oppii kiihottumaan lähelle orgasmin tilaa ennen kuin hän siirtyy yhdyntään. Hoidossa pyritään myös siihen, että nainen löytää emättimensä erogeenisen alueen, varsinkin sen uloimman kolmasosan eli orgasmivyöhykkeen. Lisäksi naista neuvotaan maksimoimaan klitoriksen stimulaatio joko valitsemalla asento, jossa hän on miehen päällä, tai stimuloimalla klitorista suoraan käsin tai hieromasauvalla.

Harjoitus tekee mestarin

Erittäin tärkeitä ovat ohjatut itsetyydytysharjoitukset. Yleensä harjoitusten peruskaava on seuraava:

1. askel

Pyritään selvittämään, mikä on ongelma. Naiset käyvät läpi asioita, joita he inhoavat seksissä. Asioita, jotka saavat heidät turhautumaan tai tuntemaan olonsa epämukavaksi. Toisaalta selvitetään, mikä heitä seksissä eniten viehättää, millaisia fantasioita heillä on ja mitkä heidän kehonsa osat ovat herkimmät naisen ollessa kiihottunut.

2. askel

Koska hyvä käsitys omasta kehosta on tärkeä tekijä orgasmia hankittaessa, naiset pyrkivät muuttamaan asennetta omasta kehosta. He pyrkivät hyväksymään itsensä sellaisina kuin ovat. Kaikkien ei tarvitse olla malleja ollakseen viehättäviä. Tässä vaiheessa tutkitaan myös kehon reaktioita kosketukseen: miltä esimerkiksi kevyt hively reiden sisäpinnalla tai niskassa tuntuu. Harjoittelua auttaa se, jos nainen keskittyy kunnolla kehonsa lähettämiin viesteihin. Silmien sulkeminen on usein hyvä keino keskittää ajatukset pelkästään tuntoaistiin. Tässä kohtaa tutustutaan myös omiin sukupuolielimiin. Monella naisella ei ole mitään mielikuvaa siitä, miltä hänen omat sukupuolielimensä näyttävät. Peili kädessä naiset tutkivat elimiään ja selvittävät miltä kosketus eri kohdissa tuntuu.

3. askel

Seuraavaksi opetellaan eri tapoja pyrkiä seksuaaliseen nautintoon ja orgasmiin. Naisia opetetaan hyväilemään sukupuolielimiään eri tavoin. He voivat käyttää sormen päässä liukuvoidetta ja hieroa sitten häpyhuulia ja klitorista. Heitä opetetaan huomaamaan tuntemuksissa eroja, kun sukupuolielimiä hivellään vuoroin höyhenellä, silkkikankaalla ja turkiksella tai niitä suihkutetaan virtaavalla vedellä. Naisia opetetaan ajattelemaan eroottisesti: ihminen on sitä mitä ajattelee olevansa. Myös orgasmikynnyksen löytäminen on tärkeää. Lisäksi käydään läpi erilaisia apuvälineitä, joiden avulla matka orgasmiin helpottuu. Esimerkiksi hieromasauvan käyttö on monelle naiselle vierasta, ja sen vuoksi naiset opettelevat sauvan käyttöä. Lopuksi pyritään saavuttamaan kadoksissa ollut orgasmi ja kuulostellaan omaa oloa orgasmin jälkeen.

4. askel

Opitut asiat pyritään siirtämään tilanteeseen, jossa myös kumppani on läsnä. Aluksi kumppani hyväilee naisen kehoa ilman, että tarkoituksena olisi yhdyntä tai orgasmi. Nainen antautuu pelkästään omiin tuntemuksiin ja pyrkii hyväksymään kiihottumisensa sekä luottamaan kumppaniinsa.

Seuraavilla kerroilla kumppani pyrkii lisäämään naisen nautintoa mahdollisesti orgasmiin saakka joko manuaalisin tai oraalisin keinoin tai niiden yhdistelmillä. Tässä vaiheessa naisen on hyvä kertoa kumppanille omia tuntemuksiaan ja myös se, mitä haluaa itselleen tehtävän.

Harjoittelun päämääränä on lopulta se, että nainen kykenisi saamaan orgasmin kumppaninsa kanssa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että orgasmi pitäisi saavuttaa yhdynnässä välittömästi muutamien harjoittelukertojen jälkeen. Orgasmin oppiminen – etenkin yhdynnässä – vaatii oman aikansa eikä sen suhteen kannata kiirehtiä. Suorituspainotteinen rakastelu vain lisää henkisiä paineita ja haittaa orgasmin saavuttamista. Ja seksihän ei missään tapauksessa ole pelkkää yhdyntää.

CAT-yhdyntäasento

Seuraava yhdyntäasento saattaa olla avuksi yhdyntäorgasmin saavuttamiseksi. Edward Eichel nimittäin esitteli 1980-luvulla yhdyntätekniikan, jonka nimeksi hän antoi CAT (rinnakkaistekniikka). Eichelin tekniikan perusajatus on se, että penis ja klitoris saisivat yhdynnässä mahdollisimman hyvän kontaktin. Eichelin omassa testiryhmässä naisten orgasmiprosentti kasvoi CAT-tekniikan avulla 23:sta 77:ään.

Toisessa tutkimuksessa selvitettiin CAT-tekniikan ja yhdynnän aikana suoritetun itsetyydytystekniikan toimivuutta. Tutkimuksen mukaan CAT-tekniikan avulla naisten orgasmikyky kasvoi 56 prosenttia, kun itsetyydytysmenetelmällä kasvu oli 27 prosenttia..

CAT-tekniikkaa suositellaan erityisesti seuraavissa tapauksissa:

– Lisänä yhdyntäasentoihin, jotka mahdollistavat paremman klitoriksen kontaktin.

– Orgasmikyvyttömille naisille, jotka eivät liikuta lantiotaan aktiivisesti yhdynnän aikana.

– Pareille, jotka fantasioivat intiimistä, hitaasta ja aistikkaasta koko vartalon kontaktista.

– Useimmille pareille kiihottavana esileikkinä.

– Keinona sytyttää parin välillä keskustelua seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa.

– Miehille, jotka työntyvät yhdynnän aikana emättimeen liian nopeaan tahtiin.

CAT-tekniikassa on kyse muunnellusta lähetyssaarnaaja-asennosta. Nainen asettuu selinmakuulle, kuten hän normaalistikin tekee kyseisessä asennossa. Tämän jälkeen mies asettuu naisen päälle siten, että miehen lantio on naisen lantiota korkeammalla. Korkeampi asento saa aikaan sen, että peniksen varsi painaa häpykukkulaa. Toinen tärkeä seikka asennossa on se, että mies ei nojaa kyynärpäihinsä.

Toisin kuin perinteisessä asennossa, mies kietoo käsivartensa naisen hartioiden taakse ja makaa siten painollaan naisen päällä. Miehen tulee suunnata painonsa kohti hartioitaan ja päätään eli olla hiukan alaviistossa asennossa. Nainen kietoo tämän jälkeen jalkansa miehen jalkojen päälle. Naisen lantion kulma ei kuitenkaan saa ylittää 45:tä astetta. Liian suuri kulma tekee nimittäin lantion liikkeen mahdottomaksi.

Löytäkää yhteinen rytmi

Parin ollessa oikeassa asennossa on tärkeää löytää yhteinen rytmi ja ylläpitää se. Vain siten peniksen ja klitoriksen kontakti pysyy yllä. Nainen aloittaa liikkeen viemällä lantiotaan ylöspäin pakottaen lopulta miehen lantion liikkumaan taakse. Naisen lantion liikkuessa eteen ylös, penis menee luonnostaan yhä syvemmälle emättimeen. Peniksen ollessa niin syvällä kuin mahdollista, aloittaa mies alaspäin suuntautuvan liikkeen naisen painaessa klitorista peniksen vartta vasten. Samalla nainen vie lantiotaan alas taakse, jolloin penis siirtyy emättimessä ulommaksi. Tämän jälkeen nainen aloittaa jälleen liikkeen.

CAT-tekniikan toimimisen kannalta on tärkeää, että kumpikin osapuoli on yhtä aktiivinen liikkeissään. Yhdyntä tässä asennossa on parhaimmillaan toisiinsa sulautuneiden lantioiden pientä keinuntaa eteen ja taakse.

CAT-tekniikassa merkittävin seikka on se, että miehen lantion liikkeen suunta muuttuu. Normaalisti lähetyssaarnaaja-asennossa miehen lantion kulkusuunta on ylösalas, mutta CAT-tekniikassa se muuttuu eteen-taakse -suunnaksi. Tällöin penis on pystysuorassa linjassa emättimeen nähden ja asettuu mukavasti häpyluiden liittymäkohdan pieneen kuoppaan. Häpyliitos pakottaa peniksen taipumaan hieman taakse, jolloin se osoittaa kohti naisen peräaukkoa. Peniksen varsi painaa tällöin klitorista.

Asennon ja oikean rytmin löytyminen vaatii hiukan harjoittelua onnistuakseen. Tutkimusten perusteella naiset olivat kaikkinensa tyytyväisiä kokemaansa, ja suurin osa pareista piti asentoa erittäin kiihottavana ja miellyttävänä. Osa miehistä kertoi, että peniksen taittuminen liikaa taaksepäin aiheutti lievää kipua. Naisen kannalta voi olla ongelmallista, jos mies on häntä huomattavasti kookkaampi.

Teksti: Kari Heusala

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja