Mainos

Orava näpistää suklaata Jyväskylässä

Pitkäkyntisen pörröhännän tapoihin kuuluu pujahtaa kaupan ovesta asiakkaiden mukana. Kinder-suklaamunien ohella oravalle maistuvat myös muut suklaamakeiset.

Jyväskylän keskustassa sijaitseva ruokakauppa on saanut vaivoikseen näpistelevän oravan. Pörröhännän suosikkiherkkua ovat Kinder-suklaamunat, satunnaisesti sille kelpaavat muutkin suklaamakeiset.

- Orava kävi ensimmäisen kerran pari viikkoa sitten, kertoo myymälänhoitaja Irene Lindroos Jyväskylän Tapionkadun Siwasta. Sen jälkeen eläin on nähty kaupassa päivittäin, joskus kaksikin kertaa päivässä.

Oravan tapoihin kuuluu pujahtaa ovesta asiakkaiden mukana, napata Kinder-muna hyllystä, kuoria se kääreestään ja ryhtyä popsimaan. Kun henkilökunta ryhtyy hätistämään otusta ulos, se työntää jäljellä olevan osan munasta suuhunsa ja pistää juoksuksi.

Kääreen orava jättää lattialle. Sen sijaan arvoitukseksi on tähän mennessä jäänyt, minne se kätkee suklaamunan sisällä olevan muovikuoren yllätyksineen.

- Viisas se on, tulee toiselta puolelta katua eikä ole jäänyt auton alle, Lindroos sanoo.

Lindroosin mukaan kyseessä on varmasti yksi ja sama eläin eikä useampi saman apajan keksinyt orava. Näpistelevä orava tunnetaan hänen mukaansa läheisessä vanhusten palvelutalossakin. Siellä pikku otus on napannut keksejä, korppuja - ja etenkin suklaata.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.