Mainos

Oppitunti 10: Meikkipohja aikuiselle naiselle

Huoliteltu meikkipohja on koko meikin perusta. Aikuisen naisen meikkivoide ei saa olla liian paksu, mutta sen pitää olla peittävä ja jättää iholle kaunis kuulas pinta. Levitä kasvoillesi myös valoa heijastava peitevoide ja puuteri, jolla saat meikin pysymään kauniina koko päivän.

Avainsana meikissä aikuisen naisen meikissä on kohtuullisuus. Hyvin tehty meikkipohja hävittää ihon pienet juonteet, mutta paksu meikkipohja voi tehdä tuoda ne esiin.

Meikkivoiteen värivalinta

Oikean meikkivoiteen ja värin valinta on todella tärkeää. Tarkoitus on, että meikkivoide on niin lähellä omaa ihonväriäsi

kuin mahdollista. Valitse sinulle sopiva sävy kokeilemalla meikkivoidetta leukaluulle lähelle kaulan ihoa. Näin näet, jos meikkivoide on vaaleampi tai tummempi kuin oma ihonvärisi.

Meikkivoide levittyy parhaiten, jos levität sen kasvoillesi käsin. Käden ihon lämpö lämmittää meikkipohjan hyvin, jolloin meikistä tulee pysyvä, tasainen ja luonnollinen. Aloita meikkivoiteen levittäminen kasvojen sivulta ja etene keskikohdan kautta toiselle puolelle ja otsaa kohden. Hyvä meikkivoide sulautuu kasvojesi väriin ja jättää iholle kauniin kuulaan pinnan.

Valoa heijastava peitevoide

Valoa heijastava peitevoide saa ihon näyttämään kuulaalta, vaaleammalta ja raikkaalta. Peitevoiteen avulla häivytät myös tummuutta silmien alta ja saat valoa silmien alle, sillä tuote nostaa juonteita ikään kuin ylöspäin.

Levitä tuote kasvoille hyvin hennoilla ja kevyillä liikkeillä. Älä valitse liian vaaleata peitevoidetta, sillä se saattaa tuoda silmänalusten tummuutta jopa enemmän esille. Valitse peitevoide, jossa on hieman beessiä tai oranssia. Nämä värit häivyttävät parhaiten tummuutta silmän alta.

Voit käyttää peitevoidetta myös silmämeikin pohjustustuotteena. Levitä peitevoide siis koko liikkuvalle luomelle aina kulmakarvaan saakka. Näin saat pysyvyyttä silmämeikille ja luomen verisuonet ja tummuuden piiloon. Kun luomen pinta näyttää sileältä ja kauniilta, et välttämättä tarvitse edes luomiväriä.

Valoa heijastava peitevoide on hyvä tuote myös meikin korjailuun. Raikkaan ilmeen saat lisäämällä peitevoidetta aavistuksen silmäkulmiin, poskipäihin ja kohtiin, joista kasvot alkavat päivän mittaan punoittaa.

Puuteri viimeistelee meikin

Meikkivoide pysyy kasvoilla koko päivän puuterin avulla. Älä kuitenkaan lisää puuteria jatkuvasti, ettei meikistä tule liian

paksu ja juonteet korostu. Siveltimellä levitettynä meikistä tulee kuulas ja luonnollinen.

Nenänpielet, leukakuoppa, otsan keskikohta ja silmänympärysiho alkavat helposti kiiltää päivän aikana, joten levitä puuteri niihin vipan avulla. Puuteroi myös luomet huolellisesti, jotta silmämeikki ei valuisi päivän aika viiruiksi. Luomille puuteria voi levittää kunnolla, mutta ole varovainen silmänympärysihon kanssa, etteivät juonteet korostu turhaan.

Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Tommi Penttinen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.