Opetusvirasto tyytymätön – ei hae muutosta päätökseen

Helsingin opetuslautakunnan päätös hyväksyä Alppilan yläkoulun erityisopettajan Antti Korhosen oikaisuvaatimus oli vastoin Helsingin opetusviraston esitystä.

Viraston mielestä Korhosen erottamispäätöstä ei olisi pitänyt muuttaa.

Virasto tiedotti jo ennen tämänpäiväistä opetuslautakunnan kokousta, että Korhosen menettely hänen poistaessaan oppilaan Alppilan yläasteen koulun ruokalasta maaliskuun loppupuolella ei ollut puolustettavaa eikä asianmukaista.

Helsingin kaupungin opetustoimen johtaja Rauno Jarnila jätti eriävän mielipiteen opetuslautakunnan päätöksestä.

–Työnantajan on voitava luottaa, että alaikäisten parissa työskentelevän opettajan toiminta täyttää lain vaatimukset. Kun opettaja ei ole tapauksen jälkeenkään ymmärtänyt tekonsa moitittavuutta, virkasuhteen purku on jäänyt ainoaksi perusteltavissa olevaksi vaihtoehdoksi, Jarnila sanoo.

Jarnilan mukaan opetusvirasto ei aio kuitenkaan hakea muutosta opetuslautakunnan päätökseen.

–Aika näyttää, että hakeeko joku muutosta seuraavasta asteesta, eli hallinto-oikeudesta. Tämänkin jälkeen vielä voidaan hakea muutosta ja niin edelleen. Samaan aikaan on käynnissä rikostutkinta tätä opettajaa kohtaan, mikä on ihan oma juttunsa vielä. Me emme hae muutosta, mutta kuka tahansa helsinkiläinen voi sitä halutessaan hakea.

Helsingin opetuslautakunta hyväksyi Korhosen oikaisuvaatimuksen äänin 10-0. Virkasuhteen purkaminen oli opetuslautakunnan mielestä Korhosen tapauksessa kohtuutonta.

Opettajan voimankäyttö ei kuitenkaan lautakunnan mielestä ollut välttämätöntä. Tämän takia opetuslautakunta antoi Korhoselle kirjallisen varoituksen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat