OP, Danske Bank ja norjalainen Vipps suunnittelevat yhdistävänsä mobiililompakkonsa

OP:n Pivo, Danske Bankin MobilePay ja norjalainen Vipps suunnittelevat uutta mobiilimaksamisen alustaa ja yhteisyritystä, joka yhdistäisi 11 miljoonan käyttäjän mobiililompakot, kertoo OP.

– Uskomme, että yhteistyön myötä voisimme tarjota kuluttajille sekä kauppiaille entistä sujuvamman ja nopeasti kehittyvän mobiilimaksamisen käyttökokemuksen myös jatkossa, kertoo OP:n vähittäispankkitoiminnan liiketoimintajohtaja Harri Nummela tiedotteessa. 

Pivon, MobilePayn ja Vippsin yhteinen alusta tarjoaisi OP:n mukaan asiakkaille laajat mobiililompakkopalvelut, kuten maksut verkkokaupoissa, kassapäätteillä sekä rahasiirrot käyttäjien kesken.

Vippsin teknologia toimisi yhteisen mobiililompakon tuotekehityksen perustana.OP:n mukaan yhteistyö mahdollistaisi kolmen eri sovelluksen parhaiden toimintojen hyödyntämisen ja vauhdittaisi entisestään tuotekehitystä.

Tavoitteena on tulevaisuudessa mahdollistaa myös valtioiden rajat ylittävät mobiilimaksut.

Vippsin omistajapankeille enemmistö yhteisyrityksestä

Suunnitelman mukaan Vippsin omistajapankit omistaisivat uudesta yrityksestä 65 prosenttia, Danske Bank 25 prosenttia ja OP 10 prosenttia.

Yrityksen pääkonttori sijaitsisi Oslossa, ja sen toimitusjohtajaksi nimitettäisiin Vippsin nykyinen toimitusjohtaja Rune Garborg.

Toteutuakseen yhdistyminen vaatii kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Lue myös:

    Uusimmat