Onnettomuustutkintakeskus aloittaa Kuopion linja-autoturman osallisten kuulemisen – kuljettajaa kuullaan ehkä jo tänään

0:29

Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) aloittaa tänään Kuopion eilisen linja-autoturman osallisten kuulemiset.

Otkesin viestintäpäällikkö Sakari Laurialan mukaan esimerkiksi linja-auton kuljettajaa ja onnettomuuden mahdollisia silminnäkijöitä pyritään kuulemaan viikonlopun aikana. Osallisia kuullaan heidän terveytensä ja vointinsa mukaan.

– Teemme melkoisen määrän kuulemisia jo nyt viikonlopun aikana. Niitä jatketaan myös ensi viikolla ja tarvittaessa myöhemminkin. Nyt pyritään saamaan alustava kokonaistilannekuva, Lauriala sanoo STT:lle.

Linja-auto syöksyi alas sillalta noin 7–10 metrin matkan junaraiteille Kuopion Kolmisopessa perjantaina iltapäivällä. Ennen pudotusta bussi törmäsi viiteen henkilöautoon. Turmassa kuoli neljä ihmistä ja neljä loukkaantui vakavasti. Bussissa oli 20 matkustajaa.

Turmabussin jarrut tutkitaan

Pelastustoimien jälkeen Otkes suoritti eilisiltana alustavan paikkatutkinnan. Yöllä linja-auto nostettiin pois junaradalta ja siirrettiin sisätiloihin teknistä tutkintaa varten.

– Nyt aamulla tutkintaryhmä ryhtyy tekniseen tutkintaan, niin sanotusti läpivalaisemaan perusteellisesti tämän linja-auton, Lauriala kertoo.

Linja-auto tutkitaan läpikotaisin, jotta mahdollisia syitä onnettomuuteen pystytään joko löytämään tai sulkemaan pois. Muun muassa ajoneuvon jarrut tarkastetaan ja sen huoltohistoria käydään läpi.

Laurialan mukaan Otkesilla ei ole vielä merkittäviä vahvennettuja ja todennettuja löydöksiä onnettomuudesta.

Onnettomuustutkinnan aikana käydään läpi myös pelastustoimia ja muidenkin viranomaisten toimintaa, muun muassa kriisitukea. Tutkinta kestää kokonaisuudessaan noin puoli vuotta ja se johtaa aikanaan turvallisuussuosituksiin.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja