Paikkatutkinta valmis Kuopiossa – ratapihatyöntekijä kuoli rekan ja junan törmäyksessä

Otkes pyrkii tekemään päätöksen tutkinnan mahdollisesta aloittamisesta tänään tai huomenna.

Onnettomuustutkintakeskus Otkes kertoo saaneensa Kuopion tasoristeysonnettomuuden paikkatutkinnan valmiiksi tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Onnettomuuspaikalle on annettu raivauslupa.

Otkes ei ole vielä tehnyt päätöstä tutkinnan aloittamisesta. Onnettomuuden selvitys jatkuu kuulemisilla ja viranomaisten välisellä koordinaatiolla.

Viestintäpäällikkö Tiina Bieber kertoo STT:lle, että Otkes pyrkii tekemään päätöksen tutkinnan mahdollisesta aloittamisesta tänään tai huomenna.

– Jokunen kuuleminen on vielä tekemättä, Bieber kertoi keskiviikkoaamuna.

– Meidän täytyy jutella muutaman muun viranomaistoimijan kanssa siitä, tutkivatko he tätä. Tärkeää on, että joku tutkii, mutta on selvitettävä, millaisessa laajuudessa ja miten tätä lähdetään tutkimaan.

Bieberin mukaan tutkintapäätökseen vaikuttavat muun muassa onnettomuuden vakavuus ja raideliikenteen kansainväliset säädökset.

Ratapihatyöntekijä kuoli Kuopiossa tiistaina junan ja rekan törmäyksessä. Onnettomuus sattui tasoristeyksessä Kurkimäen kuormausalueella iltapäivällä, kun puutavararekka ajoi kiskoille ja juna törmäsi siihen.

Savon ammattiopiston mukaan turmakuljettaja oli oppilaitoksen logistiikka-alan opiskelija, joka kuljetti oppilaitoksen rekkaa. Kuljettajaa epäillään poliisin mukaan törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta.

Lue myös:

    Uusimmat