Kuopion bussionnettomuudesta lisää tietoa: Suuri osa matkustajista oli turvavöissä – Lähin juna oli turmahetkellä tunnin päässä

Neljä ihmistä menehtyi bussiturmassa Kuopiossa 1:50

Kuopiossa bussi syöksyi tänään useita metrejä sillalta junaradalle Kolmisopentiellä Leväsen liittymässä.

Onnettomuudessa kuoli neljä ihmistä. Myös vakavasti loukkaantuneita oli neljä.

Paikalla ollut päivystävä palomestari Petteri Lintunen kertoi STT:lle, että merkittävä osa turmabussin matkustajista oli turvavöissä.

Turmahetkellä lähin juna oli Pieksämäellä, kerrottiin VR:n viestinnästä STT:lle. Pieksämäeltä kestää Kuopioon junalla toin tunnin verran.

Tutkinta on jo aloitettu

Onnettomuustutkintakeskus Otkes on aloittanut Kuopion bussiturmasta alustavan tutkinnan.

Keskuksen tutkijat ovat jo aloittaneet paikkatutkinnan ja teknisen tutkinnan onnettomuuspaikalla, ja ne jatkuvat viikonlopun yli.

Varsinkin romuttunut linja-auto tutkitaan läpikotaisin, jotta mahdollisia syitä onnettomuuteen pystytään joko löytämään tai sulkemaan pois. Läpi käydään niin huoltohistoria kuin kilometritkin.

Myös onnettomuuspaikka käydään tarkasti läpi.

"Käännetään kaikki kivet"

Myöhemmin tutkinta jatkuu muun muassa onnettomuudessa mukana olleiden ja silminnäkijöiden kuulemisilla.

– Teemme perusteellisen, laaja-alaisen onnettomuustutkinnan, jossa käännetään kaikki kivet. Emme tutki vain teknisiä tietoja, vaan laajemmin sitä, mitkä syyt onnettomuuteen ovat johtaneet, Onnettomuustutkintakeskuksen viestintäpäällikkö Sakari Lauriala kertoo.

Yhteensä faktojen keräämiseen menee luultavasti useita viikkoja ja koko onnettomuustutkintaan 6–12 kuukautta.

Kuopion onnettomuus on tyypiltään harvinainen. Lähin Laurialalle mieleen tuleva vertailukohta onnettomuudelle tapahtui Heinolassa vuonna 1999. Silloin linja-auto ajoi T-risteyksessä kaiteen läpi penkerettä alas, ja neljä matkustajaa kuoli.

Lue myös:

    Uusimmat