Mainos

Tuhoisa kolari Venäjällä – Nuijamaan rajaliikenne katkaistu

Venäjällä Suomen rajan tuntumassa on sattunut vakava liikenneturma, jossa on uutistoimisto Ria Novostin mukaan kuollut 10 ihmistä. Alustavien tietojen mukaan kaikki uhrit ovat Venäjän kansalaisia.

Pikkubussi ja puutavararekka törmäsivät aamulla Viipurin alueella Nuijamaalta Viipuriin johtavalla tiellä. Rekassa ei tiettävästi ollut lastia.

Lappeenrannassa Nuijamaan rajanylityspaikalla Suomesta Venäjälle suuntautuva liikenne on katkaistu toistaiseksi.

- Jonoa tuohon lähtevälle puolelle on pikkusen kertynyt. Kun heille on käyty kertomassa, että rajalta ei pääse eteenpäin, niin suurin osa on kääntynyt ympäri ja menee sitten Vaalimaan tai Imatran kautta Venäjälle, sanoo ylirajavartija Pekka Hannonen MTV Uutisille.

Alustavan arvion mukaan rajanylityspaikka avataan uudelleen iltapäivän aikana.

Suomen pelastusviranomaisille ei tullut virka-apupyyntöä onnettomuuden takia, kertoo päivystävä palopäällikkö Arto Mäkelä Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta.

Mäkelän mukaan Suomi ja Venäjä ovat sopineet, että liikenneonnettomuuksien hoitaminen Saimaan kanavan vuokra-alueella kuuluu Venäjän viranomaisille. Tarvittaessa Suomen pelastusviranomaiset antavat heti virka-apua, jos Venäjä sitä pyytää.  

Venäjän viranomaiset arvelevat alustavasti, että osasyynä olivat kehnot sääolot. Rajatoimiston päällikön Juha Kivelän mukaan Saimaan kanavan vartta seuraileva tie on erittäin kapea ja mutkainen.   


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.