Onnellinen juoksusensaatio Nathalie Blomqvist jäi mitalista vain 68 sadasosaa: "Kyllä se pyöri mielessä"

Nathalie Blomqvist piti suomalaisten yleisurheilufanien jännityksen aivan tapissa EM-kisojen avauspäivän loppuun asti. Lopulta Blomqvist juoksi upeasti 5000 metrillä viidenneksi hurjalla Suomen ennätyksellä 14.44,72.

Blomqvistin huippukunnosta oli viitteitä, kun hän juoksi vähän aikaa sitten Suomen ennätyksen 3000 metrillä Oslon Timanttiliigassa. Silti EM-kisojen viidettä sijaa voi pitää melkoisena sensaationa 23-vuotiaalta juoksijalta.

Siihen (3000m kisaan) olin yllättynyt ja tähän olen yllättynyt, Blomqvist sanoi naama loistaen.

Suomalainen oli mitalitaistelussa mukana aivan loppusuoralle asti, ja pronssimitali jäi vain 68 sekunnin sadasosan päähän.

Kyllä se (mitali) pyöri mielessä, että se on mahdollista. Minun mielestäni niin pitää myös ajatella, että se on mahdollista, sillä muuten voi helposti antaa periksi, Blomqvist kommentoi.

Nuori nainen on saanut kovien suoritusten myötä tervettä itseluottamusta. Myös omat rajat on selvästi hyvin tiedossa.

– Tiesin että viiden kärki on todella kova ja minä olen yksi niistä. Taktiikka meni juuri niin kuin suunnittelin. Olin mukana koko ajan ja pystyin reagoimaan. En jäänyt liian taakse ja annoin kaikkeni loppuun asti kun lähettiin kiristämään vauhtiua. Ei ihan riittänyt, mutta olen tyytyväinen tähän.

Blomqvistin suoritus oli hallittu. Hän ei hätiköinyt missään vaiheessa vaan roikkui kärjen mukana kiihtyvässä vauhdissa. Viimeiset kaksi kierrosta Norjan Karoline Bjerkeli Grövdal paineli kaasu pohjassa, mikä oli kaikille muille paitsi Italian Nadia Battoclettille liian kova kyyti. Italialainen onnistui pesemään norjalaisen loppusuoralla. Kolmanneksi juoksi Espanjan Marta Garcia ja neljänneksi hyytyi Hollannin Maureen Koster. Blomqvistin mitali oli vain metrien päässä

– Lähdin taistelemaan mitalisijoista ja tuntui että minulla on vielä reserviä lisätä vauhtia, mutta huomasin, että niin oli muillakin. Oli tosi motivoivaa nähdä, että olen noin lähellä (mitalia).

Blomqvistia valmentaa Tom Andtbacka, joka on saanut yllättyä suojattinsa hurjasta tulostehtailusta tällä kaudella. Blomqvist osaa jo odottaa, mitä valmentaja hänelle sanoo, kun he tapaavat uuden SE:n jälkeen.

– Hän on varmasti yllättynyt taas kerran. Sieltä tulee varmasti iso hali ja sanoo, että "Huhhuh, olet sä kova" tai jotain sellaista, Blomqvist nauraa.

 

Lue myös:

    Uusimmat