Onnea Äidille!

Toukokuun ehdoton sankari on Äiti. Äitienpäivä saa muun perheen aivonystyrät paniikin partaalle juhlaruokia mietittäessä. Tarjottaisiinko Äidille kuuden, yhdeksän vai kahdentoista ruokalajin menu vai juhlistetaanko päivää brunssin merkeissä?

Ruokala kehottaa rauhoittumaan ja keskittymään olennaiseen eli kunnon kakkuun.

Äitienpäiväkakku (8 annosta)

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 4 rkl voita sulatettuna
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • jaffaa
  • Valkosuklaamousse:
  • 4 kananmunaa
  • 100 g sokeria
  • 200 g valkoista suklaata
  • 3 dl kermaa
  • 2 liivatelehteä
  • sitruslikööriä

kakku:

Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi kiinteäksi vaahdoksi. Nostele joukkoon jauhot sekä niihin sekoitettu leivinjauhe. Sekoita viimeisenä joukkoon sulatettu voi myöskin varovasti nostellen. Kaada kakkutaikina hyvin voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista kakkua 180 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jäähdytä kakku ja leikkaa pohja neljään osaan. Kostuta kakku pohjat jaffalla ja täytä kakku valkosuklaamoussella sekä tuoreilla marjoilla tai hedelmillä. Sivele kakunpintaan ohut kerros suklaamoussea ja koristele se marjoilla ja vaikkapa kauralastuilla.

valkosuklaamousse:

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa ja lisää kananmunavaahtoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele sekin vaahdon joukkoon. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Lämmitä tilkka kermaa, sulata liivatteet siihen ja lisää massaan. Mausta sitrusliköörillä. Anna massan jähmettyä hetki jääkaapissa ja täytä kakku.

Kuorrutettu porkkanakakku (8 annosta)

  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g voita sulatettuna
  • 3 dl porkkanaraastetta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • ripaus muskottia
  • Kuorrutus:
  • n.100 g tuorejuustoa, esim. Philadelphia
  • 50 g voita
  • 1,75 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon hieno porkkanaraaste, voisula ja kuivat aineet. Rasvaa ja jauhota tasapohjainen n. litran vetoinen kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä 200 asteesssa n. 20-30 min. Jäähdytä. Kumoa kakku vuoasta. Vatkaa kuorrutusaineet kuohkeaksi ja levitä kakun pinnalle.

Artikkeli: Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat