Onko tässä voittoa juhlineen Jürgen Kloppin korvaaja? Liverpool-luotsi sanoi: "Vastoin minun persoonallisuuttani"

Liverpool kesti Brightonin alkurynnistyksen ja nousi 2–1-voitolla jalkapalloilun Englannin Valioliigan sarjakärkeen. Liverpool on kolme pistettä edellä Arsenalia, joka pelaa kello 18.30 alkaen Manchester Cityä vastaan. Manchester City on puolestaan pisteen perässä Arsenalia.

Tämän ottelupäivän jälkeen kaikilla Valioliigan kärkijoukkueilla on jäljellä 9 ottelua ja taistelu mestaruudesta tiivistyy.

Brighton aloitti ottelun vahvasti ja jo toisella peliminuutilla pallo oli Liverpoolin verkossa. Simon Adingra hyökkäsi vasemmalta laidalta ja Danny Welbeck tälläsi pallon voimalla maaliin.

Adingran nopeus vasemmalla laidalla tuotti Liverpoolille vaikeuksia läpi ensimmäisen puoliajan.

Liverpoolin tasoitus syntyi 27. minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta. Luis Diaz pääsi oikealla jalallaan potkaisemaan aivan lähietäisyydeltä tilanteeksi 1–1.

Puoliajan jälkeen ote siirtyi isännille. 65. minuutilla Mohamed Salah pääsi viimeistelemään Alexis Mac Allisterin tarkasta syötöstä 2–1-johdon Liverpoolille.

Salah oli ennen tätä ottelua tällä kaudella Valioliigassa tehnyt maalin tai antanut maalisyötön keskimäärin 76 peliminuutin välein. Yksikään vähintään 180 minuuttia Valioliigassa tällä kaudella pelannut mies ei ole pystynyt samaan.

Liverpool ei ole hävinnyt kotikentällään Valioliigassa sitten 22. lokakuuta 2022, jolloin Leeds United haki 2–1-vierasvoiton.

Liverpoolin valmentaja Jürgen Klopp kehui Brightonia johtavaa kollegaansa Roberto De Zerbia ennen ottelun alkua. Klopp sanoi De Zerbin pelijärjestelmän poikkeavan omastaan.

– Se on erilainen, en pystyisi valmentamaan sillä tavalla. Se on vastoin minun persoonallisuuttani. Se on hyvin vaativa pelaajille. Heillä on selkeä sijoittuminen ja he syöttävät oikeilla hetkillä. Hän on huippuvalmentaja, Klopp sanoi BBC:n mukaan.

De Zerbiä on huhuttu Kloppin mahdolliseksi seuraajaksi Liverpoolin valmentajana.