Onko tässä Shoigun vastaus Wagner-pomolle? Tarkasti Ukrainaan lähetettävää kalustoa

Onko tässä vastaus Venäjän puolustusministeriä tuen puutteesta arvostelleelle Wagner-pomolle? Shoigu tarkasti kalustoa 1:14
Näin Shoigu tarkasti joukkoja.

Venäjän puolustusministerin Sergei Shoigun kerrotaan tänään tarkastaneen Ukrainaan lähetettäviä panssarivaunuja ja kuorma-autoja.

Venäjän valtiollisen uutistoimiston TASSin mukaan tarkastus tapahtui eteläisen sotilaspiirin alueella. Videon kuvauspaikkaa tai -aikaa ei ole vahvistettu riippumattomista lähteistä.

Niin ikään valtion omistama RIA-uutistoimisto puolestaan kertoi Shoigun ohjeistaneen yhtä alaistaan varmistamaan, että Ukrainassa olevilla joukoilla on kaikki tarvittavat aseet.

Juttu jatkuu videon jälkeen. 

Ukraina ampui oman dronensa alas Kiovassa – ilmavoimat: Hallinta menetettiin 1:05
Ukraina ampui oman dronensa alas Kiovassa – ilmavoimat: Hallinta menetettiin

Prigozhin arvostellut Shoigua

Venäläisen yksityisen palkka-armeija Wagnerin perustaja Jevgeni Prigozhin on viime päivinä kovasanaisesti arvostellut Shoigua ja sodanjohtoa. Prigozhinin mukaan Wagnerille ei anneta tarpeeksi tukea ja ammuksia.

– Toukokuun 9. päivään mennessä, olimme valtaamassa Bahmutin asutuskeskuksen. Tämän nähtyään puolisotilaalliset byrokraatit kuitenkin käytännössä pysäyttivät ammusten toimituksen estääkseen meitä valtaamasta kaupunkia, Prigozhin laukoi tänään.

– He istuvat siellä, ravistelevat lihavia mahojaan ja ajattelevat, että jäävät historiaan voittajina. He jäivät jo historiaan pelkureina, hän jatkoi.

Wagnerin perustaja sanoi armeijansa vetäytyvän Bahmutista 10. toukokuuta. Toistaiseksi ei ole tiedossa, toteuttaako Prigozhin uhkauksensa.

Ukraina puolestaan sanoi tänään, että Venäjä vain siirtää lisää Wagnerin joukkoja muualta etulinjasta Bahmutiin ja yrittää vallata kaupungin toisen maailmansodan voitonpäivään eli 9. toukokuuta mennessä.

Lue myös:

    Uusimmat