Onko tämä SM-liigan säälipleijarien sääliversio? Risto Dufvalta napakka arvio harvinaisesta systeemistä

5:59

SM-liigan poikkeuksellisen kauden yksi erikoispiirre on ensimmäisen pudotuspelikierroksen pelimuoto, joka on niin sanotusti CHL-tyylinen. Mitä mieltä Vaasan Sportin ja KooKoon väki on asiasta?

Aiemmin ”säälipleijarit” on ratkaistu paras kolmesta -systeemillä, mutta tällä kaudella ratkaisevat kahden ottelun yhteismaalit.

SM-liigan ottelu voi siis päättyä tasan, mikä ei ole ollut viime vuosina mahdollista.

Ensimmäinen ottelu pelataan runkosarjassa heikommin sijoittuneen joukkueen kotihallissa torstaina. Jos maalit ovat kahden ottelun jälkeen tasan, jatkoaika pelataan viidellä viittä vastaan ratkaisuun saakka.

Mitä tulee, kun säälipleijareistakin nipistetään vielä vähän pois?

"Parhaat palkitaan tässäkin mallissa"

Vaasan Sport sijoittuu kymmenenneksi ja kohtaa runkosarjassa seitsemänneksi sijoittuneen joukkueen. Päävalmentaja Risto Dufvalla on kokemusta CHL-pelimallista JYPin riveistä.

– Parhaat palkitaan lopussa tässäkin mallissa. Sinänsä systeemillä ei ole mitään merkitystä, kunhan ne ovat kaikille samat, Dufva sanoi MTV Urheilulle.

Yhteismaalien ratkaistessa ensimmäisessä ottelussa ei ole varaa löysätä lopussakaan, vaikka ottelu olisi jo ratkennut. Vastustaja voi kuroa eron kiinni toisessa kohtaamisessa.

– Ainakaan CHL:n perusteella se ei muuta peliä millään tavalla. Aikuiset miehet luistelevat päästä päähän ja sutivat kiekkoa eteenpäin.

Peliformaatin muuttaminen on yksi sivujuonne SM-liigan isossa turbulenssissa.

Dufva muistuttaa, että joukkueen kautta muutti vielä alkukauden halliremontti, minkä takia kausi alkoi pitkällä vieraspeliputkella.  

– Tämä on ollut niin kovaa venymistä, että kultamitalin voisi jakaa kaikille joukkueille, Dufva heitti.

– Sarjataulukko ei valehtele sillä tavalla, että lähdemme pudotuspeleihin haastajan asemassa. Joukkueessamme on kuitenkin sen verran kokemusta, että kaikki on mahdollista.

  "Ei missään vaiheessa kuskin paikalla"

KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa muistuttaa, että pudotuspelit on muovattu olosuhteiden armoilla, kuten koko kausi. 

– Ei tässä olla missään vaiheessa oltu kuskin paikalla. Takalauta ei anna myöten, ja jotenkin pitää mestari ratkaista. 

SM-liigan sisällä pyöriteltiin saman kaltaista vaihtoehtoa kuin aikanaan MM-kisoissa, joissa ottelut pelataan loppuun, ja voitot ratkaisevat. Se panisi kuitenkin ensimmäisen kierroksen joukkueet liian kovaan paikkaan, jos molemmat ottelut venyisivät pitkälle. 

– Yhtälö on ollut haastava joka tapauksessa. Tämä systeemi on kuitenkin CHL:stä jollain tavalla tuttu. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja