Mainos

Onko sinunkin autossasi toinen sivupeili huomattavasti toista pienempi? Tässä syy siihen

Oletko koskaan kiinnittänyt huomiota autosi sivupeilien kokoon? Moni vähän vanhemmalla autolla ajava saattaa yllättyä huomatessaan, etteivät ne olekaan yhtä suuret.

Monissa 1990-luvun eurooppalaisissa, erityisesti saksalaisissa, autoissa on erikoinen yksityiskohta: auton oikeanpuoleinen sivupeili on paljon pienempi kuin vasemmalla oleva peili. Tämä on ominaista etenkin vuosikymmenen puolivälin ja sen lopun välillä valmistetuille sedaneille. Toisissa autoissa, kuten esimerkiksi vanhemmassa Volkswagen Transporterissa peilien ero on vieläkin selvempi: kuljettajan peili on vaakatasossa, mutta toisella puolella peili on pystyssä.

Syy on yksinkertainen. Pienemmän peilin ansiosta auto vie aavistuksen verran vähemmän tilaa sivusuunnassa. Ylimääräiset sentit ovat tulleet tarpeeseen monien eurooppalaiskaupunkien kapeilla kaduilla – pienemmän peilin rikkoutuminen on luonnollisesti hieman epätodennäköisempää.

Monissa nykyautoissa peilit on kuitenkin mahdollista kääntää sisään sähköisesti, joten aivan samanlaista tarvetta erikokoisille peileille ei enää ole.

***

2:15

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.