Volkswagenilta "hopeinen" tuulilasi – miksei tätä ole keksitty aiemmin?

Lämmitettävän tuulilasin lämmityslangat voivat sopivissa olosuhteissa jopa häiritä kuljettajan näkökenttää. Volkswagen on kehittänyt teknologian, jonka ansiosta lämmitettävässä tuulilasissa ei tarvita lainkaan lankoja.

Saksalaisvalmistaja Volkswagen on keksinyt ratkaisun ongelmaan, josta moni paremmin varustellun auton kuljettaja on hyvin tietoinen – nimittäin tuulilasin lämmitysjohtoihin, jotka voivat valmistajan mukaan häiritä kuljettajaa ajon aikana. Tuulilasin sisässä kulkevat metallilangat voivat näkyä esimerkiksi auringon paistaessa suoraan edestä.

Lämmitettävä tuulilasi ei itsessään ole uusi keksintö, mutta saksalaiset insinöörit ovat keksineet keinon korvata näkyvät lämmityslangat lämpöä johtavalla ja äärimmäisen ohuella, hopeasta valmistetulla kerroksella, joka on näkymätön kuljettajalle. Tuulilasi sulaa valmistajan mukaan nopeasti eikä myöskään jäädy uudestaan yhtä helposti kuin perinteinen tuulilasi.

Volkswagenin mukaan uusi tuulilasi on yllättäen avuksi myös kesäisin. Hopeakerros nimittäin heijastaa takaisin jopa 60 prosenttia siihen kohdistuvasta lämmöstä, joten auringossa seisova auto pysyy jopa 15 astetta viileämpänä kuin perinteisellä tuulilasilla varustettu auto. Ja kun auton sisälämpötila pysyy hieman maltillisempana, ei ilmastoinnillakaan ole niin suuri työ auton viilentämisessä, kun matkaa taas jatketaan.

Uudenlainen tuulilasi on saatavissa lisävarusteena valittuihin malleihin. Halvimmillaan sen saa 340 eurolla, mutta hinta vaihtelee automallin mukaan.

Lähde: Volkswagen

***

0:45

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja