Onko NHL-pelaajille annettu koko ajan väärää tietoa olympialaisten uhkakuvasta? Ruotsin olympiapomo ihmettelee: "Tuo ei ole lainkaan totta"

NHL:n kasvavat koronatartuntojen määrät ja otteluperuutukset ovat lisänneet huolta maailman parhaiden jääkiekkoilijoiden osallistumisesta Pekingin talviolympialaisiin. Ruotsin olympiakomitean toiminnanjohtajan mukaan yhdestä merkittävästä seikasta on liikkeellä myös aivan väärää tietoa.

NHL-pelaajien osallistuminen helmikuun talviolympialaisiin näyttää koko ajan epävarmemmalta. Tiistaina Calgary Flamesin niin sanotulle koronaprotokollalistalle sijoittamien pelaajien määrä kasvoi jo yhdeksään.

Flamesilta on peruttu tältä viikolta jo kolme ottelua. Paha on tilanne myös Carolina Hurricanesissa, jossa todettiin tiistaina neljä koronatartuntaa useiden aiempien poissaolojen perään. Tähtipelaaja Sebastian Aho jäi karanteenin takia joukkueen matkasta jumiin Kanadan puolelle Vancouveriin.

Vancouver Canucksista sivuun vedettiin neljä pelaajaa, joiden joukossa on suomalaishyökkääjä Juho Lammikko.

Otteluita on jouduttu perumaan lähes joka päivältä, mikä lisää entisestään epävarmuutta NHL-pelaajien osallistumisesta Pekingin talviolympialaisiin. NHL:llä on tammikuun 10. päivään asti aikaa perua osallistumisensa, ja liiga tekee sen melko varmasti, jos peruttuja otteluita ei saada enää sovitettua uusille päivämäärille.

Ruotsin olympiapomo ihmettelee vääriä tietoja

NHL-pelaajia on askarruttanut toinenkin asia Pekingiin lähdössä. Pohjois-Amerikan mediassa on liikkunut tieto, että koronavirustartunnan kisoissa saavia pelaajia odottaisi jopa kolmesta viiteen viikkoa kestävä eristys.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on luvannut korvata pelaajien kotimatkan viivästymisestä aiheutuvia kuluja viiteen miljoonaan dollariin asti, mutta isomman ryöpsähdyksen tullessa rahasumma ei riittäisi alkuunkaan kattamaan kovapalkkaisten supertähtien poissaolon kustannuksia.

Olympiajärjestäjiltä odotettiin tälle viikolle selvennystä kisojen koronaviruskäytännöistä. Ruotsin olympiakomitean toiminnanjohtaja Peter Reinebo kummastelee puhetta viikkojen tai jopa yli kuukauden eristyksestä Kiinassa.

– Tuo ei ole lainkaan totta. En ymmärrä, mistä tuo tieto on peräisin tai onko se väärinkäsitys, Reinebo toteaa Aftonbladetille.

Reinebon mukaan tartunnan saaneen pääsevät kotimatkalle sen jälkeen, kun ovat antaneet kaksi negatiivista testitulosta.

– Missään vaiheessa ei ole ollut mitään aikarajaa sille (eristykselle), jos olet saanut tartunnan olympialaisissa. Nyt on toisaalta tarkennettu sitä, miten eristys toteutetaan. Tartunnan saanut henkilö pysyy erityismajoituksessa ja käy läpi toistuvia testejä, Reinebo kertoo.

Olympialaiset käynnistyvät Pekingissä 4. helmikuuta. Suomi pelaa miesten olympiakiekossa samassa alkulohkossa Ruotsin, Slovakian ja Latvian kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat