Onko kulissien takana tehty sopimus siitä, ettei hoitajille tipu koronalisää? Tehy vaatii vastausta Sanna Marinilta: "Voisitteko ystävällisesti vastata..."

1:59
"Koronalisästä ei tällä hetkellä käydä keskusteluja enää" – katso uutisjuttu eilisillalta!

Sosiaali- ja terveydenalan ammattiliitto Tehy haluaa tietää, onko kulisseissa tehty sopimus siitä, ettei hoitajille aiota maksaa Suomessa niin sanottua koronalisää.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi kertoi eilen MTV Uutisille, ettei koronapandemian kuormittamille hoitajille aiota maksaa erillistä koronalisää.

Mäkijärven mukaan aiheesta vallitsee sairaaloiden ja työantajien keskuudessa valtakunnallinen yhteisymmärrys.

– Yksimielisyys on olemassa ihan valtionjohtoa myöten, Mäkijärvi sanoi.

Hoitajaliitto Tehyn mukaan uutisointi antoi ymmärtää, että työnantajat ja valtiovalta olisivat yhdessä sopineet asiasta.

– Kyse on niin vakavasta asiasta, että Tehy edellyttää maan hallitusta vastaamaan, onko kulisseissa todella tehty tällainen sopimus, Tehyn tiedotteessa todetaan.

Pääministerille on lähetetty viesti

Liiton puheenjohtaja Millariikka Rytkönen on tiedotteen mukaan lähettänyt pääministeri Sanna Marinille (sd.) "kassakaappisopimuksesta" viestin.

– Voisitteko ystävällisesti vastata koko hallituksen nimissä, onko valtiovalta mukana yllä mainitussa yhteisymmärryksessä ja onko maan hallitus jollain muulla tavoin linjannut (--), ettei hoitajille makseta koronakorvauksia tai muita ylimääräisiä korvauksia? Rytkönen kysyy.

Rytkönen haluaa myös viestissään tietää, kuinka valtio aikoo valvoa kunnille koronaan liittyvissä lisätalousarvioissa ohjattujen rahojen käyttöä.

Tehy on huolissaan siitä, etteivät hoitajat ole saaneet myöskään kunnilta riittävästi rahallista kannustusta pandemian keskellä jaksamiseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja