Onko kotisi tietämättäsi aarreaitta? Älä heitä näitä roskiin!

Keväällä moni intoutuu suorittamaan asunnossaan kevätsiivouksen ja heittämään pois nurkissa pölyyntyvät turhat tavarat. Mutta tiesitkö että kotonasi saattaa piileskellä tietämättäsi myös arvokasta tavaraa?

Kaappisi perukoilla lojuvat vanhat astiat, koriste-esineet ja huonekalut saattavat olla nykyään huomattavasti arvokkaampia kuin mitä ne olivat niiden ostohetkellä. Opi mitkä tavarat siis kannattaa säilyttää sen sijaan että heittäisit ne roskiin.

Älä heitä aarteita roskiin

Käytettyä tavaraa myyvän ja kuolinpesiä tyhjentävän Helsinki Secondhandin omistajan Jan Lindroosin mukaan suomalaisten kodeista saattaa löytyä paljon arvokasta tavaraa, josta tavaran omistaja ei välttämättä ole itse tietoinen. Lindroos neuvookin ettei koskaan kannattaisi heittää pois mitään tavaraa, minka arvosta ei ole täysin varma.

– Usein arvokkaimmat tavarat ovat ne, jotka joutuvat vahingossa roskapussiin, ja päinvastoin monesti ihmiset pitävät arvokkaina niitä esineitä jotka eivät tosiasiassa ole arvokkaita. Monella saattaa olla kotonaan keräilytavaraa kuten esimerkiksi alkuaikojen Aalto-maljakko tai Ilmari Tapiovaaran tuoli, Lindroos kertoo.

Näille tavaroille on kysyntää

Suosittuja brändejä ovat Lindroosin mukaan vuodesta toiseen suomalaiset merkit Arabia, Iittala, Karhula ja Nuutajärvi. Erityisesti muumimukit jatkavat suosiotaan trendikkäänä käyttötavarana. Vaikka retrotyylin suosio on alkanut hiljalleen hiipua, ostetaan retrotyylisiä astioita ja huonekaluja yhä paljon.

– Hyvälaatuiselle, siistille pientavaralle on aina kysyntää. 60-luvun hyvägrafiikkainen Arabian tuotanto, kuten esimerkiksi Pastoraali-sarja on suosittua, samoin Valencia-astiastot, Lindroos kertoo.

Kestosuosikki keräilijöiden keskuudessa puolestaan on esimerkiksi Oiva Toikan tuotanto, josta etenkin Toikan lasiset linnut.

Lindroos neuvookin ihmisiä olemaan tarkkoja heittäessään kodintavaraa roskiin, sillä monesta kodista saattaa löytyä keräilijän aarteita.

Riika Nykänen/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja