Onko Kontulan ostoskeskus turvaton paikka? Vaatemyyjä kumoaa väitteet 13 vuoden kokemuksella: "Kellään ei ole täällä mitään hätää"

Nämä Helsingin lähiöt koetaan turvattomiksi – 13 vuotta Kontulan ostoskeskuksessa toiminut kauppias kertoo, onko pahamaineisella ostarilla oikeasti levotonta 5:19
Nämä Helsingin lähiöt koetaat turvattomiksi – paikallinen kumoaa väitteet

Kontulan ostoskeskuksen vaatemyyjä ällistyi turvattomuusväitteistä. Katso videolta koko MTV Uutiset Liven haastattelu.

Helsinkiläiset kokevat eniten turvattomuutta ostoskeskusten sekä juna- ja metroasemien ympäristössä. Tiedot käyvät ilmi kaupunkitutkimustiedon tuoreesta kyselystä, jossa oli mukana yhdeksän helsinkiläistä asuinaluetta.

Vastauksissa alueista nousivat suhteellisesti eniten Jakomäki, Pihlajamäki ja Mellunkylä. Yhdeksi turvattomaksi paikaksi mainittiin myös Kontulan ostoskeskus.

– Isolla ostarilla tapahtuu kaikenlaista, mutta ei täällä kyllä mitään turvattomuutta ole, toteaa vaatemyyjä Rainer, joka on työskennellyt Kontulan ostoskeskuksessa 13 vuotta.

"Vartijat puuttuvat ja hoitavat hyvin tämän alueen"

Rainerin kokemus on, että päiväsaikaan ostoskeskuksessa on turvallista liikkua. Hän ei kuitenkaan osaa sanoa, millaista paikalla on yöaikaan. Toisinaan paikalla joutuu todistamaan erilaisia konfliktitilanteita, kuten kiistoja ja tappeluita, mutta niistä ei ole ollut sivullisille häiriötä.

– Vartijat puuttuvat ja hoitavat hyvin tämän alueen. Kellään ei ole täällä mitään hätää, Rainer kertoo.

Hän toivottaa kaikki tervetulleiksi katsomaan itse paikan päälle, millaista Kontulan ostoskeskuksessa todella on.

Lue myös:

    Uusimmat