Onko Kimi Räikkönen F1-sprinttien suuri voittaja? Uudistuksella saattaa olla yllättäviä seurauksia marssijärjestykseen

Tuleeko F1-sarjassa seuraavana kisaviikonloppuna kokeiltavasta sprintistä muuta kuin varovainen letkassa ajettu rengastesti? C Moren Formulasirkus-vodcast puntaroi uudistuksen plussia ja miinuksia.

Tulevan Britannian GP-viikonlopun ohjelma on varsin poikkeuksellinen, kun ensimmäistä kertaa kokeiltava sprintti ujutetaan perjantaina ajettavan aika-ajon ja sunnuntain perinteisen kisalähdön väliin.

Silverstonessa ajetaan perjantaina yhdet vapaat harjoitukset ja aika-ajot, lauantaina toiset harjoitukset sekä 60 minuutin sprinttilähtö, jolla ratkaistaan lopullinen järjestys sunnuntain kisaan.

Formulasirkus-vodcastissa C Moren F1-selostaja Niki Juusela arvioi asiantuntija Aaro Vainion ja MTV Urheilun F1-toimittajan Mikko Hyytiän kanssa, mitä vaikutuksia uudistuksella voi olla viikonlopun marssijärjestykseen.

Vainio pelkää, että koska MM-pisteet jaetaan yhä sunnuntain kisan perusteella, monikaan kuski ei uskalla ottaa riskiä viikonloppunsa pilaamisesta kolaroimalla sprintissä. Näin ollen 60 minuutin kisamaisesta lähdöstä uhkaa tulla vain rengastesti varsinaiseen kisaan.

Niki Juusela heittää ilmoille ajatuksen, että sprintti erottelee myös heikommilla autoilla ajavat hyvät aika-ajajat niistä, jotka ovat perinteisesti onnistuneet tekemään kisoissa nousua.

– Jos katsotaan, kun on ollut tänä vuonna suurimpia nousijoita ensimmäisellä kierroksella, niin Kimi Räikkönen on ollut aika hyvä. Kun aika-ajot eivät ole menneet nappiin, niin Kimihän tästä hyötyy, jos pystyy nousta lähdössä, Vainio komppasi.

Sen sijaan esimerkiksi Williamsin George Russell, joka on loistanut aika-ajossa yli autonsa salliman kapasiteetin, saattaakin yhtäkkiä menettää saumansa MM-pisteille, koska putoaa kisan lähtöjärjestyksessä vääjäämättä alaspäin Williamsin heikon kisavauhdin takia.

– Se voi toimia siellä lähtöruudukon perällä, mutta jos George Russell on esimerkiksi lähtöruudussa 13, niin hänen edellä todennäköisesti ei ole sellaisia autoja, joista hän pääsee edes riskillä ohi, Hyytiä huomauttaa.

Formulasirkus-vodcastin tuoreimmassa jaksossa puidaan myös Valtteri Bottaksen asemaa kuskimarkkinoilla sekä Max Verstappenin merkitystä Red Bull -tallille. Katso jakso tästä C More -linkistä!

Lue myös:

    Uusimmat