Näin hellemassat vyöryvät Eurooppaan, myös Suomi saamassa osansa lämmöstä: "Niitä ei voi enää pysäyttää, kun ne lähtevät liikkeelle"

Suomalaiset saivat eilen nauttia kesäisestä säästä. MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela kertoo, että lämpöinen sää jatkuu vielä tänään ja ensi viikolla.

Monet ovat saattaneet jo kaivata tyypillisiä toukokuun helteitä, joita ei ole tänä vuonna vielä näkynyt. Hellehirmuille on kuitenkin tulossa helpotusta, Jokela paljastaa.

– Ensi viikolla jatkuu lämmin sää, 20 asteen lukemat ovat mahdollisia melko laajalti Suomessa, jopa ihan pohjoisessa. Alkuviikosta ei ainakaan ole hellettä, mutta loppuviikolla matalapaineiden reitti siirtyy pohjoiseen ja se mahdollistaa, että hellemassa pääsee virtaamaan Eurooppaan, Jokela kertoo.

Hellemassat etenevät kohti Pohjois-Eurooppaa Lähi-idästä ja Välimeren suunnilta. Aikaisintaan helteet saavuttavat Suomen kuun vaihteessa tai kesäkuun alussa. Jutun pääkuvassa nähdään, miten lämpö vyöryy kohti Pohjois-Eurooppaa.

– Kuun vaihteessa lähes koko Eurooppa saattaa olla helleilmamassan alla. Ilmamassat leviävät kohti Pohjois-Eurooppaa. Katsotaan missä vaiheessa yltävät Suomeen asti, on olemassa ihan hyvät mahdollisuudet, että kesäkuun alussa saadaan ensimmäisiä helteitä vihdoin viimein. Yleensä helteitä tullut jo toukokuussa, mutta nyt ei ole ollut lämpimiä kausia.

Meteorologin mukaan hellemassaa ei enää voi pysäyttää, kun se vyöryy Eurooppaan.

– Niitä ei voi enää pysäyttää, kun ne lähtevät liikkeelle. Ilmamassat lämpiävät vähitellen ja sitten se lämpö jää, Jokela summaa.

Katso video: Miltä näyttää juhannuksen sää? Kesäkuun alusta tulossa keskimääräistä lämpimämpi

Miltä näyttää juhannuksen sää? Kesäkuun alusta tulossa keskimääräistä lämpimämpi 4:37

Lue myös:

    Uusimmat