Onko Annika Saarikko menettänyt otteen panikoivista kansanedustajistaan? "Singahtelevat kuin aropuput"

Saarikon takinkääntö – kansanedustat ovat kuin aropuput singahtelevat laitumilla eri suuntiin 0:59
Näin Pöllöraati arvioi keskustan kansanedustajien jopa paniikinomaista tilannetta.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikon kyky pitää kansanedustajansa näpeissään vaikuttaa lipsuvan, arvioitiin Pöllöraadissa.

Pöllöraadissa todetaan, että Saarikko on vaikuttanut jopa reaktiiviselta suuntaa näyttävän johtajan sijaan. Viimeksi Mikko Savolan valitseminen niin sanotuksi pätkäpuolustusministeriksi Saarikon ehdottaman Mika Lintilän sijaan herättää kysymyksen puoleen sisäisestä väännöstä.

– Kyllähän Saarikon yli tässä käveltiin aika pahasti, Ylen politiikan toimittaja Linda Pelkonen arvioi.

Hänestä näyttäytyy siltä, että Saarikon yli on kävelty jo aiemminkin. Hän esittää kysymyksen siitä, miten paljon esimerkiksi hallituksen välejä sotkeneissa luonnonsuojelu- ja saamelaiskäräjälaeissa on ollut kyse muiden keskustan kansanedustajien sooloilusta. Hän kysyy, onko Saarikolla oma eduskuntaryhmänsä näpeissä ylipäänsä.

Tilannetta voisi selittää se, että ennätysalhaisen kannatuksen kanssa kipuilevan keskustan kansanedustajat pelkäävät, sillä lähestyvissä eduskuntavaaleissa monen keskustan kansanedustajan paikka on uhattuna.

– Silloin se rohkaisee tekemään kaikenlaista sooloilua, Pelkonen sanoo.

Helsingin Sanomien politiikan ja talouden toimittaja Marko Junkkari on samoilla linjoilla.

– Eihän Saarikolla ole oma eduskuntaryhmä enää yhtään näpeissään. Siellä on panikoivia kansanedustajia, jotka pelkäävät paikkansa puolesta ja ovat kuin aropuput laitumella, singahtelevat eri suuntiin.

Pöllöraati arvioi uuden puolustusministerin 9:00
Kuuntele keskustelu keskustan tilanteesta kokonaisuudessaan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat