Uusi puolustusministeri on valittu – Antti Kaikkosen sijaiseksi yllätysnimi Mikko Savola

Keskusta valitsi Antti Kaikkosen sijaisen – näin kommentoi puheenjohtaja Annika Saarikko 3:43
Keskusta valitsi Antti Kaikkosen sijaiseksi Mikko Savolan – näin hän ja keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko kommentoi nimitystä.

Keskusta esittää yksimielisesti puolustusministeri Antti Kaikkosen sijaiseksi kansanedustaja Mikko Savolaa. Kaikkonen on jäämässä isyysvapaalle vuoden alussa noin kahdeksi kuukaudeksi.

Asiaa käsitteli keskustan puoluehallituksen, eduskuntaryhmän ja europarlamenttiryhmän yhteiskokous tänään. Kokouksessa ei tehty muita esityksiä.

Puolueen puheenjohtaja Annika Saarikko ehdotti aiemmin sijaiseksi elinkeinoministeri Mika Lintilää. Hän olisi hoitanut puolustusministerin salkkua oman salkkunsa lisäksi.

– Punnintaan tuli uusia sävyjä aivan viime päivinä, kun energian hinta nousi ennätyskorkealle. Kansalaisilla nousi oikeutetusti huoli siitä, pystyykö sama ministeri kriisitalvena hoitamaan kahta keskeistä ministerintehtävää. Kun olosuhteet muuttuvat, on myös omaa näkemystä muutettava, sanoo Saarikko tiedotteessa.

Kaikkosen on isyysvapaan ajaksi erottava ministerin paikalta, sillä laki ei tunnista ministereille eikä kansanedustajille perhevapaajaksoja. 

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

Lue myös:

    Uusimmat