Ongelmia verorästien maksussa? Hakuaika poikkeukselliseen helpotukseen lähenee loppuaan

Vielä on kuun loppuun aikaa hakea helpotettuun maksujärjestelyyn saadaakseen aikaa verovelkojensa maksuun. 

Verottajan henkilöasiakkaat ja yritykset voivat elokuun loppuun saakka hakea lisäaikaa verojen maksuun helpotetuilla ehdoilla.

Verohallinto on käsitellyt kesällä 22 000 hakemusta helpotettuun maksujärjestelyyn. Helpotettua maksujärjestelyä voi hakea 31. elokuusta saakka OmaVero-verkkopalvelussa.

– Tällä hetkellä helpotettua maksujärjestelyä hakeneista yrityksiä on vajaa puolet. Loppukesästä helpotettu maksujärjestely on kiinnostanut myös henkilöasiakkaita, joilla on jäännösveron tai kiinteistöveron eräpäivä käsillä, riskivastaava Tuomas Hurskainen kertoo Verohallinnon verkkosivuilla.

Maksujärjestelyn ehtoja helpotettu koronan vuoksi

Lisäaikaa verojen maksuun voi hakea myös normaaliaikoina, mutta silloin ehdot ovat tiukemmat. Koronavirusepidemian takia maksujärjestelyn ehtoja helpotetaan nyt toisen kerran.

Helpotettujen maksujärjestelyjen tarkoituksena on tuoda helpotusta erityisesti yrityksille ja toiminimiyrittäjille, jotka ovat koronatilanteen vuoksi maksuvaikeuksissa.

Viime vuoden maaliskuun ja elokuun välillä yritysten ja henkilöasiakkaiden oli myös mahdollista hakea lisäaikaa verojen maksuun helpotetusti. Helpotettua maksujärjestelyä haki viime vuonna 39 000 asiakasta, joista puolet oli yrityksiä ja puolet henkilöasiakkaita.

Tällainen on helpotettu maksujärjestely vuonna 2021:

  • Jos asiakas pääsee helpotettuun maksujärjestelyyn, asiakas saa lisäaikaa jo maksujärjestelyssä olevien verovelkojen maksuun ja alennetun viivästyskoron verovelalleen 1. toukokuuta 2021 alkaen. Viivästyskorko on 2,5 prosenttia, kun korko normaalisti on 7 prosenttia.
  • Helpotettua maksujärjestelyä voivat hakea kaikki asiakkaat, joilla ei ole esimerkiksi ilmoituspuutteita tai veroja ulosotossa.
  • Helpotettua maksujärjestelyä voi hakea myös, jos on aiempi, ennen kesäkuuta 2021 tehty maksujärjestely edelleen voimassa. Näin saa verojen maksamiseen vielä lisää aikaa. Näissä tilanteissa aiempi maksujärjestely korvataan uudella.
  • Asiakkaalle loppuvuonna maksettavia veronpalautuksia ei käytetä helpotetussa maksujärjestelyssä olevien verojen maksuun.

Lue myös:

    Uusimmat