Mainos

Omille teilleen lähtenyt vanki istunut elinkautista jo 18 vuotta

MTV3 Uutisten tietojen mukaan omille lomilleen Helsingin vankilasta jäänyt elinkautisvanki on tuomittu Vantaalla vuonna 1993 tapahtuneesta teloitustyyppisestä latomurhasta.

25-vuotiaan katutason huumekauppiaan ruumis löytyi vantaalaisesta ladosta maaliskuussa 1993. Miestä oli ammuttu viidesti keskivartaloon. Teosta tuomittiin elinkautiseen vankeuteen kaksi miestä, joista toinen oli tekohetkellä 18- ja toinen 38-vuotias.

Täyttä varmuutta ampujasta ei koskaan saatu, sillä molemmat syyttivät ampujaksi toisiaan. Oikeus kuitenkin katsoi, että nyt omille lomilleen lähtenyt mies tilasi huumekauppiaan murhan nuoremmalta mieheltä.

Jukka Tapio Hildenin elinkautinen rangaistus on kestänyt jo 18 vuotta. Tuomio on yksi viime vuosien pisimmistä elinkautisista.

Kyseessä ammattirikollinen

Keskimääräinen elinkautinen kestää Suomessa 14,7 vuotta. Rangaistusta kuitenkin pidentää tuomitun kuuluminen järjestäytyneeseen rikollisryhmään.

Sörnäisten vankilanjohtajan mukaan kyseessä on ammattirikollinen, joka kuuluu paljon julkisuudessakin olleen rikollisryhmän ydinporukkaan. Vuonna 1955 syntynyt mies saattaa olla myös vaarallinen.

- Hän ei ole niin kutsuttuja normaaleja murhamiehiä, vahvistaa Sörnäisten vankilan johtaja Jouko Pietilä MTV3:lle.

Poliisin mukaan mikään ei erityisesti viittaa siihen, että Hilden olisi vaaraksi sivullisille.

Nyt kesäkuussa Helsingin hovioikeus päätti, että Hilden on vapautettava elinkautisesta ehdonlaiseen 31. lokakuuta. Hänen koevapautensa olisi alkanut pian.

Vangin omille lomille jäämisestä kertoi ensin Iltalehti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.