Omerta 6/12 -elokuvan kutsuvierasnäytös on tänään – suora lähetys MTV Uutiset Livessä klo 17.30

3:05
Oliko Omerta 6/12 -elokuvan ohjaajaksi hyppääminen haastavaa kesken tuotannon? Haastattelussa Aku Louhimies.

Omerta 6/12 -elokuvan kutsuvierasnäytös on tänään Helsingin Tennispalatsissa. Elokuva saa ensi-iltansa tämän viikon perjantaina.

MTV Uutiset Live on paikalla elokuvateatterin punaisella matolla ja suora lähetys alkaa  MTV Uutiset Livessä klo 17.30.

Omerta 6/12 -elokuvanousi otsikoihin viime vuoden marraskuussa, kun ohjaaja Antti J. Jokinen jäi elokuvan tuotannosta sairauslomalle. Ohjaajaksi hänen tilalleen tuli vakituisesti joulukuusta 2020 lähtien Aku Louhimies.  

Ilkka Remeksen bestselleriin pohjautuva elokuva Omerta 6/12 saa ensi-iltansa 19.11. Omerta 6/12 vie katsojat marraskuusta lähtien keskelle itsenäisyyspäivän tunnelmaa ja Linnan juhlien loistetta, jonka keskeyttää hyökkäys presidentinlinnaan.

Tarinoitani on aina pidetty liian isoina valkokankaalle, ja on todella hienoa nähdä 6/12 vihdoin elokuvana. Vieläpä sellaisena, jossa kerronnan mittakaavaa ei ole pienennetty kirjaan verrattuna vaan pikemminkin kasvatettu. Olen iloinen myös siitä, että elokuva hengittää joka tasolla vahvasti tätä päivää, myös geopoliittisten elementtiensä osalta, Remes sanoo.

Omerta 6/12 -elokuvan kuvaukset kestivät kaiken kaikkiaan viisi kuukautta. Elokuvaa kuvattiin Virossa ja Suomessa, ja siinä puhutaan pääosin englantia, mutta myös suomea, ruotsia, ranskaa, serbiaa ja venäjää. Kuvausten jälkeen keskityttiin leikkaukseen sekä satoihin erikoistehostekuviin ja jälkitöihin.

Omerta 6/12 -elokuvan pääosassa on Jasper Pääkkönen. Pääkkösen rinnalla avainrooleissa nähdään ruotsalaiset Nanna Blondell ja Sverrir Gudnason.

Kansainväliseen näyttelijäjoukkoon kuuluvat myös mm. irlantilaiset Cathy Belton ja Michael Yare, ruotsalaiset Dragomir MrsicMiodrag Stojanovic ja Slaven Španovic, kroatialainen Zijad Gracic sekä virolaiset Märt Pius, Priit Pius, Mirtel Pohla ja Juhan Ulfsak

Suomalaisista näyttelijöistä elokuvassa nähdään muun muassa Nika Savolainen, Pertti Sveholm, Andrei Alén, Robert Enckell, Laura Malmivaara ja Wanda Dubiel.

Katso: Aku Louhimies ja Jasper Pääkkönen kertovat MTV:lle, miten Omerta-elokuvan vaaralliset kohtaukset tehtiin: "Oikeat luodit eivät kuulu kuvauspaikalle"

5:32


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja