Omenakakku 2.2.2000

Toimittaja Sonja Blåberg
Helsinki 450-vuotta, Helsingin Kupunginmuseon: PIQUE-NIQUE - eväsretki Helsingin historiaan -kirja Vieraana projektipäällikkö Airi Rintamäki ja kokki Juha Lämsä valmistamassa Omenakakkua 1800-luvulta

2 l raastettua ruislimppua
250 g voita
7 dl raastettua omenaa
2 dl sokeria valkoviiniä

Ruskista leivänmurut voissa pannulla. Sekoita keskenään omena ja sokeri. Pane voideltuun pyöreään kakkuvuokaan kerroksittain omenaa ja ruisleipäseosta. Alimmainen ja päällimmäinen kerros ovat leipäseosta. Painele kakkua kädellä. Kostuta kakkua tilkalla valkoviiniä. Paista kakkua uunissa 150-160 asteessa n. 1 tuntia. Kumoa hieman jäähtynyt kakku vadille.

Lue myös:

    Uusimmat