Omenainen sinappikastike 23.12.1999

Toimittaja Sonja Blåberg
Vieraana Antti Rintahuumo kertomassa joulun viineistä.

Resepti 0,5 litralle kastiketta;
1 keskikokoinen sipuli
1 Red Delicious -omena
nokare voita
2-3 rkl sinappia
(mielellään siemenet mukana)
4-6 rkl calvadosta
(tai konjakkia)
3 dl lihalientä
(esim. fond -tiivisteestä)
1 dl kuohu- tai vispikermaa
persiljaa mustapippuria, suolaa

1. Hienonna sipuli ja kuutio omena.
2. Kuullota sipuleita nokareessa voita ja lisää joukkoon omenakuutiot ja sinappi
3. Lisää joukkoon calvados ja anna alkoholin kiehua pois.
4. Kaada kuuma lihaliemi päälle, hauduta hetken ajan ja lisää kerma.
5. Suurusta tarvittaessa ohrakkaalla tai maissijauholla.
6. Mausta makusi mukaan ja anna kastikkeelle lopussa väriä hienonnetulla persiljalla.

Lue myös:

    Uusimmat