Mainos

Omenahotellin turmellut palo tuhosi vapaamuurarien tärkeää esineistöä – kokoustivat tiloissa edellisenä iltana

0:46

Poliisi vahvisti eilen, että Porissa sijaitsevan Omenahotellin tuhoisa tulipalo alkoi seitsemännessä kerroksessa sijainneesta vapaamuurareiden tilan keittiöstä. 

Lauantai-aamuna roihahtanut tulipalo tuhosi rakennuksen kattoa ulkoapäin ja aiheutti jonkin verran vahinkoja yläkertaan. Sammutusvesi aiheutti massiiviset tuhot jopa kivijalassa olevaan kahvilaan.

Vapaamuurarien tilat rakennuksen yläkerrassa omistavan Lännen Kilta ry:n puheenjohtaja Matti Kreula myöntää, että myös yläkerran tilat ovat varsin huonossa kunnossa.

– Kävimme siellä lauantai-iltana, mutta sähköt poikki pimeässä ja savussa emme pystyneet tarkastelemaan tuhoja tarkemmin, Kreula kuvailee MTV Uutisille.

Kokous edellisenä iltana

Vapaamuurarit kokoustivat tilassa perjantai-iltana. Palo syttyi kiinteistössä varhain lauantai-aamuna. Kreula ei osaa sanoa, miten tulipalo syttynyt vaivihkaa.

Miehen mukaan poliisi on suorittanut teknisen tutkinnan vapaamuurareiden tiloissa. Virallista syttymissyytä ei kuitenkaan ole vielä kerrottu. 

– Olettaisin että sieltä keittiöstä palo olisi lähtenyt, mutta me emme ole saaneet mitään virallista lausuntoa. Poliisit tutkivat ja kuvasivat sähkölaitteita, jos ne olisivat niistä lähtöisin, hän kertoo.

Kreula kertoo, että vapaamuurarit ovat käyttäneet nyt tuhoutuneita tiloja vuodesta 1956 lähtien, aina rakennuksen valmistumisesta lähtien. 

Vuosikymmenten saatossa paikalle on kertynyt paljon arvokasta ja tunnearvoltaan tärkeä esineistöä sekä arkistoja.

– Olemme tänään menossa tekemään inventaariota siitä, mikä on tuhoutunut ja missä kunnossa tila on. Me emme tiedä tarkkaan vielä, missä määrin arkistot ovat tuhoutuneet. Kyllä tässä kaikille osapuolille tuli isot vahingot, hän kuvailee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.