Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Omena-kirsikkapaistos

Julkaistu 29.08.2008 13:58(Päivitetty 15.01.2009 08:47)

Perinteiseen omena-kaurapaistokseen saat vaihtelua kirsikoilla tai rusinoilla. Paistoksen voi tehdä myös pienempiin uunin kestäviin annosvuokiin, jolloin saat tyylikkään jälkiruoan vieraille

  • 1 iso uunivuoallinen tai useampi annosvuoka
  • 2 dl kirsikoita (tai rusinoita)
  • (½ dl rommia tai kirsikkalikööriä)
  • noin 10 pientä hapokasta omenaa, kotimaista
  • 1 tl kardemummaa, sokeria
  • Muruseos päälle:
  • 150 g laktoositonta voita tai margariinia
  • 1½ dl tummaa fariinisokeria
  • 2 dl Myllyn Paras (Iso) Kaurahiutaleita
  • 2 dl Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu hiutaleita
  • ½ dl Myllyn Paras Leseitä: Kuidukas, Kaura tai Ohra
  • ½ dl Myllyn Paras Ruiskorppujauhoja

Liota kirsikoita, joista on kivet poistettu (tai rusinoita) rommissa tai liköörissä 1-2 tuntia. Halutessasi voit jättää liotuksen pois. Lohko kuoritut omenat voideltuun, laakeaan uunivuokaan. Kaada maustuneet kirsikat liemineen sekaan. Ripottele pinnalle kardemummaa ja sokeria.

Sulata rasva ja lisää tumma sokeri, hiutaleet, leseet ja korppujauhot. Levitä seos omenalohkojen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla puolisen tuntia. Tarjoa vaahdotetun vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

VINKKI: Kokeile omenoiden ja kaurahiutaleiden tilalle seuraavia: mustikat & Myllyn Paras Ruishiutaleet, puolukat & Myllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleet tai päärynät & Myllyn Paras Tattarihiutaleet.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Saitko vakuutusyhtiöltä tällaisen viestin? Varoitus!Näin saat salaatin joukkoon helposti kuitua ja proteiiniaTutkimus: Tämä seikka ennustaa pidempää elinikää ikääntyneilleTämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennäGoogle julkaisi vuoden trendit – pyysimme kansalaisia paljastamaan oman hakuhistoriansaOletko "väsynyt tyttö"? Näin trendimeikki syntyy
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 10:13
    Verkkohuijaukset

    Saitko vakuutusyhtiöltä tällaisen viestin? Varoitus!

  • 08:50
    Ruoka

    Näin saat salaatin joukkoon helposti kuitua ja proteiinia

  • 06:53
    Ikääntyminen

    Tutkimus: Tämä seikka ennustaa pidempää elinikää ikääntyneille

  • Eilen18:59
    Ruokaniksit

    Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennä

  • Eilen16:59
    Google

    Google julkaisi vuoden trendit – pyysimme kansalaisia paljastamaan oman hakuhistoriansa