Omena-kirsikkapaistos

Perinteiseen omena-kaurapaistokseen saat vaihtelua kirsikoilla tai rusinoilla. Paistoksen voi tehdä myös pienempiin uunin kestäviin annosvuokiin, jolloin saat tyylikkään jälkiruoan vieraille

  • 1 iso uunivuoallinen tai useampi annosvuoka
  • 2 dl kirsikoita (tai rusinoita)
  • (½ dl rommia tai kirsikkalikööriä)
  • noin 10 pientä hapokasta omenaa, kotimaista
  • 1 tl kardemummaa, sokeria
  • Muruseos päälle:
  • 150 g laktoositonta voita tai margariinia
  • 1½ dl tummaa fariinisokeria
  • 2 dl Myllyn Paras (Iso) Kaurahiutaleita
  • 2 dl Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu hiutaleita
  • ½ dl Myllyn Paras Leseitä: Kuidukas, Kaura tai Ohra
  • ½ dl Myllyn Paras Ruiskorppujauhoja

Liota kirsikoita, joista on kivet poistettu (tai rusinoita) rommissa tai liköörissä 1-2 tuntia. Halutessasi voit jättää liotuksen pois. Lohko kuoritut omenat voideltuun, laakeaan uunivuokaan. Kaada maustuneet kirsikat liemineen sekaan. Ripottele pinnalle kardemummaa ja sokeria.

Sulata rasva ja lisää tumma sokeri, hiutaleet, leseet ja korppujauhot. Levitä seos omenalohkojen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla puolisen tuntia. Tarjoa vaahdotetun vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

VINKKI: Kokeile omenoiden ja kaurahiutaleiden tilalle seuraavia: mustikat & Myllyn Paras Ruishiutaleet, puolukat & Myllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleet tai päärynät & Myllyn Paras Tattarihiutaleet.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat