Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Omena-kirsikkapaistos

Julkaistu 29.08.2008 13:58(Päivitetty 15.01.2009 08:47)

Perinteiseen omena-kaurapaistokseen saat vaihtelua kirsikoilla tai rusinoilla. Paistoksen voi tehdä myös pienempiin uunin kestäviin annosvuokiin, jolloin saat tyylikkään jälkiruoan vieraille

  • 1 iso uunivuoallinen tai useampi annosvuoka
  • 2 dl kirsikoita (tai rusinoita)
  • (½ dl rommia tai kirsikkalikööriä)
  • noin 10 pientä hapokasta omenaa, kotimaista
  • 1 tl kardemummaa, sokeria
  • Muruseos päälle:
  • 150 g laktoositonta voita tai margariinia
  • 1½ dl tummaa fariinisokeria
  • 2 dl Myllyn Paras (Iso) Kaurahiutaleita
  • 2 dl Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu hiutaleita
  • ½ dl Myllyn Paras Leseitä: Kuidukas, Kaura tai Ohra
  • ½ dl Myllyn Paras Ruiskorppujauhoja

Liota kirsikoita, joista on kivet poistettu (tai rusinoita) rommissa tai liköörissä 1-2 tuntia. Halutessasi voit jättää liotuksen pois. Lohko kuoritut omenat voideltuun, laakeaan uunivuokaan. Kaada maustuneet kirsikat liemineen sekaan. Ripottele pinnalle kardemummaa ja sokeria.

Sulata rasva ja lisää tumma sokeri, hiutaleet, leseet ja korppujauhot. Levitä seos omenalohkojen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla puolisen tuntia. Tarjoa vaahdotetun vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

VINKKI: Kokeile omenoiden ja kaurahiutaleiden tilalle seuraavia: mustikat & Myllyn Paras Ruishiutaleet, puolukat & Myllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleet tai päärynät & Myllyn Paras Tattarihiutaleet.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Liikenteessä kymmeniä tuhansia laittomia henkilöautoja – ei kai omasi ole joukossa?Mies, pissattaako jatkuvasti? Tästä voi olla kyseVäärennetty carbonara sai Italian raivon valtaan – ministeri vaatii EU:lta välitöntä tutkintaaHelppo vaihtoehto kreikkalaiselle salaatille – Tiina ylistää: "Täydellisen raikas"Diabeteslääkäri päivästä, jolloin sai itse älypumpun: "Olin yhtäkkiä vapaa"Kuski ajoi suojatietä ylittävän nenän edestä ja keskisormi nousi – poliisilta kova ratkaisu
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:32
    Autot

    Liikenteessä kymmeniä tuhansia laittomia henkilöautoja – ei kai omasi ole joukossa?

  • 06:44
    Miehet

    Mies, pissattaako jatkuvasti? Tästä voi olla kyse

  • Eilen20:48
    Italia

    Väärennetty carbonara sai Italian raivon valtaan – ministeri vaatii EU:lta välitöntä tutkintaa

  • Eilen19:09
    Ruoka

    Helppo vaihtoehto kreikkalaiselle salaatille – Tiina ylistää: "Täydellisen raikas"

  • Eilen16:29
    Diabetes

    Diabeteslääkäri päivästä, jolloin sai itse älypumpun: "Olin yhtäkkiä vapaa"