OM: Venäläismies saanut haltuunsa miljoonia dollareita haittaohjelmilla

Oikeusministeriön mukaan Venäjän kansalainen on otettu Suomessa säilöön elokuun alussa. Hänet on asetettu syytteeseen USA:ssa tietokonepetoksista ja väärinkäytöksistä.

Suomen oikeusministeriöstä kerrotaan, että säilöönotetun venäläismiehen epäillään saaneen haltuunsa miljoonia dollareita haittaohjelmien avulla.   

Iskut ovat kohdistuneet USA:ssa, Suomessa ja ympäri maailmaa sijaitseviin tietokonepalvelimiin. Tarkempaa tietoa asiasta ei ole. Miehellä on mahdollisesti ollut rikoskumppaneita. Nettihuijaukset ovat perustuneet klikkauspetoksiin.  

Mies on tällä hetkellä poliisin hallussa Vantaalla. Hänet otettiin säilöön tämän kuun alussa Yhdysvaltain pyynnöstä. Maan tulee toimittaa luovutuspyyntö 45 päivän kuluessa säilöönotosta.  

Ministeriön mukaan Maxim Senahin säilöönotto tapahtui USA:n pyynnöstä. USA:n tulee toimittaa luovutuspyyntö oikeusministeriöön 45 päivän kuluessa säilöön ottamisesta. Jos pyyntöä ei toimiteta, mies voidaan vapauttaa. 

Ministeriön mukaan Senah on asetettu syytteeseen Minnesotan osavaltiossa lukuisista tietokonepetoksista ja väärinkäytöksistä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja