Olympiavoittaja ja ex-poliitikko Marjo Matikainen-Kallström yllättää uudella aluevaltauksellaan – hyppää hotellibisnekseen itärajalle eikä haikaile takaisin politiikkaan

6:59
Marjo Matikainen-Kallström valmentaa organisaatiopomoja jaksamaan ja johtamaan paremmin.

Entinen huippu-urheilija nähdään tulevaisuudessa Pohjois-Karjalassa majatalokuvioissa. Politiikka on jäänyt taakse.

Olympiavoittaja ja entinen poliitikko Marjo Matikainen-Kallström Espoosta aloittaa toisena yrittäjänä Tohmajärven Värtsilässä sijaitsevassa majatalossa, joka avaa ovensa huhtikuun puolivälissä. Lähellä Venäjän rajaa sijaitsevassa hotellissa on ollut vaihtuvia yrittäjiä vuosien varrella. 

Espoo pysyy Matikainen-Kallströmin asuinpaikkana. Perhe kannustaa vieressä.

– Tuntuu mielenkiintoiselta ja haastavalta hypyltä ihan uuteen alaan. Minulle on tyypillistä, että vaihdan johonkin sellaiseen, johon minua houkutellaan. Sitten voi oppia uutta.

Matikainen-Kallströmin houkuttelija on kontiolahtelainen Päivi Korhonen, joka toimii majatalon toimitusjohtajana ja toisena yrittäjänä. Matikainen-Kallström on hallituksen puheenjohtaja: hänelle tulee Majatalo Rajassa oma hyvinvointiin valmentava roolinsa, josta yritys tiedottaa keskiviikkona.

Fiksu pomo uskaltaa delegoida, eikä saivartele

Yrittäjyys on Marjo Matikainen-Kallströmille tuttua ennen majataloyrittäjyyttäkin, sillä hän valmentaa organisaatioiden johtohenkilöitä. Itsensä johtaminen on yleisin asia, johon pomot tarvitsevat coachausta.

– Helposti mennään yli omasta jaksamisesta. Mikromanageerataan eli puututaan pieniin asioihin. Ei luoteta omaan tiimiin tai organisaatioon, eikä osata delegoida riittävästi. 

Kaikkea ei johtajan tarvitse tehdä ja osata.

– Fiksu pomo rekrytoi ympärilleen paljon fiksumpia ihmisiä.

Matikainen-Kallström käyttää johtohenkilöiden valmentamisessa kävelypalavereja, hiihtämistä ja lenkkejä, jos johtajat itse ovat näihin valmiita.

Politiikka on elettyä elämää

Hiihdossa 11 arvokisamitalia voittanut Marjo Matikainen-Kallström, 56, lopetti huippuhiihdon 24-vuotiaana vuonna 1989. Hän on toiminut pitkään politiikassa: kokoomuksen europarlamentaarikkona, kansanedustajana ja Espoon kaupunginvaltuutettuna.

Politiikkaa ei ole ikävä.

– Ei ollenkaan. Aika aikaansa kutakin. Nyt puhaltaa ihan muut tuulet, sanoo olympiavoittaja, joka lähtee haastattelun jälkeen autoilemaan Tohmajärvelle majataloympyröihin.

Katso videolta Matikainen-Kallströmin haastattelu, jossa hän kertoo mielipiteensä lapsiin ja nuoriin kohdistuvista koronarajoituksista!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja