Mainos

Olli Rehn: Kreikka yliarvioi neuvotteluvoimansa

Elinkeinoministeri Olli Rehnin (kesk) mukaan Kreikan lainaneuvotteluissa osapuolet aika kaukana toisistaan.

Rehn arvioi, että Kreikan viimeisimmät suunnitelmat esimerkiksi yritysten eläkemaksujen korottamisesta ja yritys - ja pääomaverotuksen kiristämisestä eivät lupaa hyvää talouden kasvun kannalta.

– Nimenomaan kasvu on se, mistä Kreikassa on kiikastanut. Kreikan tie on poikennut Irlannin, Espanjan ja Portugalin tiestä, jossa on toteutettu rakenteellisia uudistuksia ja saatu talous kasvuun, Rehn sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

– Kreikka mielestäni yliarvioi oman neuvotteluvoimansa. Jossain vaiheessa lainoittajien mitta tulee täyteen, ellei Kreikka pysty tekemään sellaisia rakenteellisia uudistuksia, jolla talous saadaan kasvuun.

Kreikalla on valtavasti velkaa, noin 170 prosenttia bruttokansantuotteesta. Suomella vastaava lukema on noin 60.

– Kannattaa muistaa, että Kreikka ja Kreikan päättäjät ovat kansan tuella ajaneet maan tällaiseen velkavankeuteen. Olennaista on katsoa eteenpäin. Ensimmäinen ehto on, että saadaan kasvua tukevia uudistuksia liikkeelle, mitä vasemmistohallitus ei ole pystynyt tekemään.

Rehnin mukaan euromaat ovat valmiita jonkinlaisiin velkahelpotuksiin lähinnä pidentämällä laina-aikoja, mikäli Kreikka kykenee uudistuksiin. Kreikka on ajautumassa maksukyvyttömäksi, ellei sopuun päästä ennen tiistaita.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.