Olli Määttä juhlii jälleen – Pittsburgh Stanley Cupin mestariksi!

Pittsburgh Penguins on uusinut jääkiekon Stanley Cupin mestaruuden. Se kaatoi Nashville Predatorsin kuudennessa finaalissa 2-0 ja varmisti mestaruuden voitoin 4-2 Suomen aikaa maanantain vastaisena yönä. 

Ottelu ratkaisu nähtiin ajassa 58.25, kun vierasjoukkueen ruotsalaishyökkääjä Patric Hörnqvist runnoi irtokiekon maalin kulmalta Predators-vahti Pekka Rinteen suojien kautta verkkoon. Se riitti Pittsburghille, sillä Nashville ei ehtinyt saada enää kirivaihdetta kunnolla silmään ja Carl Hagelin iski niitin tyhjään maaliin.  

Penguinsin miehistössä juhlii myös suomalaispakki Olli Määttä, joka oli mukana mestarijoukkueessa myös viime kaudella. Hän on vasta neljäs suomalaispelaaja, joka on voittanut vähintään kaksi NHL-titteliä.

Kuudennen finaalin puhuttavin tilanne nähtiin heti toisen erän alussa, kun Nashvillen Colton Sissons iski kiekon maaliin Filip Forsbergin laukauksen irtokiekosta, mutta erotuomari Kevin Pollock puhalsi pilliinsä hieman liian innokkaasti menetettyään näköyhteyden kiekkoon. Predatorsin pelaajat ja kotiyleisö protestoivat voimakkaasti, mutta tuomaristo ei voinut enää hyväksyä osumaa. 

Mestaruus on Pittsburghille sen seurahistorian viides. Aiemmat ovat vuosilta 1991, 1992, 2009 ja 2016. Penguins-kapteeni Sidney Crosby valittiin pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi viime kauden tavoin. 

Nashvillen miehistössä olivat Rinteen lisäksi kakkosvahti Juuse Saros ja hyökkääjä Miikka Salomäki.

Lue myös:

    Uusimmat