Olkkolan Hovin punajuuripaistos ja raastelautanen 3.12.2001

Toim. Kati Nappa

Keittokirja on hyvä joululahja. Ohjelmassa vinkkejä tämän syksyn lahjakirjoista.

Olkkolan Hovin punajuuripaistos

noin 1 kg tuoreita punajuuria
1 tlk ananasmurskaa
1 pieni sipuli
noin 50 g sinihomejuustomuruja
½ tlk smetanaa
valkopippuria, suolaa

1. Kuori punajuuret ja rasta ne. Kuori ja silppua sipuli.
2. Sekoita kaikki aineet keskenään uunivuoassa ja kypsennä uunissa miedossa lämmössä 100-150 asteessa noin 3 tuntia.
3. Punajuuripaistos maistuu lisäkkeenä niin liha- kuin kalaruuille ja kylmänä ruisleivän päällä.

Raastelautanen

3 porkkanaa
½ lanttu tai 2 naurista
pätkä retikkaa
(1 appelsiini)
hienonnettua persiljaa

kastike:

noin ½ dl omena-, sitruuna- tai appelsiinimehua
2-3 rkl öljyä
ripaus suolaa, mustapippuria

1. Kuori juurekset ja appelsiini.
2. Raasta juurekset hienoksi meheväksi raasteeksi
3. Nosta raasteet renkaiksi tai riveiksi lautaselle, ripotele kuutioitu appelsiini ja persilja pinnalle.
4. Sekoita kastikkeen aineet ja pirskota raasteelle. Tarjoa leivän kanssa välipalana tai lisukkeeksi aterialla.

Lue myös:

    Uusimmat