Olitko tässä linja-autossa? Poliisi pyytää tietoja kahdesta nuoresta tytöstä, joiden epäillään yrittäneen tappaa kolmas tyttö Kuopiossa

Olitko tässä linja-autossa? Poliisi pyytää tietoja kahdesta nuoresta tytöstä, joiden epäillään yrittäneen tappaa kolmas tyttö Kuopiossa 0:37
Katso videolta, miten tapahtumat etenivät.

Kuopion poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja kahdesta nuoresta tytöstä, joita epäillään tapon yrityksestä sekä törkeän pahoinpitelyn yrityksestä. Erityisesti havaintoja kaivataan linja-auton matkustajilta.

Poliisi tutkii vakavaa väkivaltarikosta liittyen lauantai-illan tapahtumiin Kuopion Haapaniemessä. Eräässä asunnossa puukotettiin tuolloin nuorta tyttöä. Tekijöiksi epäillään kahta muuta, niin ikään nuorta tyttöä.

Poliisin mukaan väkivallasta epäillyt tytöt olivat ennen poliisin saapumista poistuneet asunnosta, jossa oli paikalla myös useita muita ihmisiä, ja nousseet Kuopion paikallisliikenteen linja-autoon numero 4.

Linja-auton kyydissä tyttöjen epäillään haastaneen riitaa heille entuudestaan tuntemattomien nuorten kanssa ja yrittäneen lyödä puukolla myös yhtä näistä.

Poliisi pyytääkin nyt silminnäkijähavaintoja linja-autossa olleilta matkustajilta. Poliisin mukaan kyydissä oli ainakin joitain sivullisia.

"Siellä on muutamia henkilöitä ollut"

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Hakkaraisen mukaan havaintoja kaivataan etenkin kello 20.30 – 21.00 väliseltä ajalta.

– Pyydämme linja-autosta havaintoja. Siellä on muutamia henkilöitä ollut. He eivät ole olleet kuitenkaan vaarassa.

Väkivallasta epäillyt tytöt otettiin kiinni heidän poistuessaan linja-autosta. Linja-autossa olleet, tytöille tuntemattomat nuoret olivat saaneet matkan aikana otettua näiltä veitsen pois.

Hakkaraisen mukaan tytöt ovat edelleen pidätettyinä.

Hakkarainen ei suostu kertomaan enempää väkivaltaan johtaneista tapahtumista tai tyttöjen käytöksestä. Hänen mukaansa tyttöjä on kuulusteltu, mutta kuulemiset tulevat vielä jatkumaan. Hän perusteleekin niukkaa tiedotuslinjaa esitutkinnan turvaamisella.

– Tässä vaiheessa esitutkintaa ei pysty sanomaan mitään. Haluamme turvata esitutkintaa, jotta asianosaisia ei johdeta median kautta harhaan, ja että saisimme mahdollisimman autenttisen käsityksen tapahtumien kulusta.

Hakkarainen ei ota kantaa myöskään rikoksista epäiltyjen tyttöjen ikään. Hänen mukaansa kaikki tapahtumissa osallisina olleet ovat "nuoria", myös bussissa riidanhaaston kohteeksi joutuneet ulkopuoliset.

Hakkarainen ei kommentoi sitä, onko kyse alaikäisistä.

– Nuorista puhutaan.

Lue myös:

    Uusimmat