Oliko Saksa jopa pelillisesti parempi? Toni Söderholm myönsi Leijonat-välierästä: "Monena muuna iltana olisi tiennyt voittoa"

Saksan suomalaisvalmentaja Toni Söderholm ei voinut kuin kehua omiaan Leijonia vastaan pelatun MM-välierän jälkeen – tappiosta huolimatta. Söderholm viittasi siihen, että Saksa olisi voinut hyvinkin voittaa pelin ”monena muuna iltana”. Saksalta kun nähtiin äärimmäisen kova suoritus.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Kanada–Suomi la 18.5. klo 17.20. Studio käyntiin jo klo 16.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Isossa kuvassa ei ole välttämättä väärin väittää, että lauantai-illan MM-välierässä Saksa oli jopa parempi kuin Leijonat. Urheilussa tulos on kuitenkin määrittelevä tekijä, mikä ei jätä jossittelulle varaa.

Suomen avauserän murhaavan kova viimeistelyprosentti oli lopulta liikaa, kun se kaatoi Saksan 2–1.

– Teimme paljon sellaisia asioita, mitkä olisivat tienneet monena muuna iltana voittoa, Saksan päävalmentaja Toni Söderholm myönsi.

– Suomi oli parempi maalin erolla ja on tärkeää kunnioittaa tulosta. Suomi on pelannut erinomaisen turnauksen ja me paransimme koko ajan. Pelasimme varmaan yhden parhaimmista, ellei parhaimman pelimme tähän. Annoimme kaikkemme. Mainio suoritus meidän jätkiltämme, Söderholm ylisti.

Söderholm oli jäädä sanattomaksi, kun hän kuvaili Saksan tämän kevään MM-joukkuetta. Saksa on yllättänyt monet turnauksen aikana erinomaisilla esityksillään.

– Olen ollut mukana useissa joukkueissa urani aikana ja tämä menee aivan sinne kahden kärkeen, Söderholm kuvaili.

– Ihan uskomaton porukka ihmisiä. Tämä on ollut aivan mahtavaa aikaa. En voi edes muuta sanoa. Olemme kokeneet kaikenlaisia tunteita näiden viikkojen aikana. Tämä on niin erityinen joukkue, Söderholm hehkutti.

Saksa kohtaa sunnuntain pronssiottelussa USA:n. Suomi pelaa puolestaan kullasta Kanadaa vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat