Oletko samaa mieltä? Antti Niemi listaa Mestarien liigan pudotuspelien käänteentekevät maalivahdit – "Tämä mies ei ole enää sama maalivahti"

5:49
Antti Niemi arvioi videolla Mestarien liigan maalivahdit.

C Moren asiantuntija Antti Niemi arvioi Mestarien liigan pudotuspelijoukkueiden maalivahdit. Niemi nostaa maalivahteja kahteen kategoriaan, voittaviin maalivahteihin ja kysymysmerkkeihin.

– Noin 80 prosenttia maalivahdin kosketuksista palloon tapahtuu muilla kuin käsillä, mutta huipputorjunnat ovat silti se suola, ja tällä tasolla niitä nähdään useasti.

Voit katsoa Niemen nostot alta.

Voittavat maalivahdit

Marc-Andre ter Stegen, Barcelona

– Monet pitävät häntä maailman parhaana maalivahtina, minusta ehdottomasti top 3:ssa. Fyysisesti huippu, pelaa voittavassa joukkueessa. Hyvä paketti, loistava tyyppi.

Jan Oblak, Atletico Madrid

– On osoittanut Madridissa, että pystyy pelaamaan huipulla. Erittäin elastinen ja atleettinen maalivahti. Hänen torjuntojansa on huikea katsoa.

Ederson, Manchester City

– Oli Pep Guardiolan hankinta lähinnä siksi, että halusi tietyn profiilin maalivahdin. Joe Hart oli loistava tekemään torjuntoja, muttei Guardiolan mielestä osannut pelata jalalla riittävästi.

Alisson, Liverpool

– Alisson on erittäin tasainen suorittaja, jolta harvoin näkee virheitä.

Kysymysmerkkejä

Hugo Lloris, Tottenham

– Hyvänä päivänä aivan maailman huippua, mutta pikkuisen liian usein tulee huonoja suorituksia, jotka johtavat maaliin. Harmi, sillä parhaimmillaan hän on ihan maailman huippua.

Peter Gulacsi, Leipzig 

– Kuvastaa joukkuetta, he tarvitsisivat enemmän osaamista, että voisivat ottaa seuraavan askeleen mennäkseen pitkälle Mestarien liigassa. Ei missään nimessä huono maalivahti, mutta minusta Euroopasta löytyy 30-40 parempaa.

Manuel Neuer, Bayern Munchen

– Tällä hetkellä näyttää, että tämä mies ei ole enää sama maalivahti kuin 4-5 vuotta sitten. Silloin hän dominoi pelipaikkaa. Kaikki katsoivat häntä ylöspäin. Hän oli täydellinen malivahti, joka teki huikeita torjuntoja ja oli edelläkävijä jalalla pelaamisessa. Pitkän loukkaantumisen jälkeen taso on tippunut ja voittavat torjunnat jääneet vähemmälle.

Kepa, Chelsea

Nostin tähän, koska hintalappu oli järkyttävän kova. Hän on suhteellisen nuori ja voi kasvaa ehdottomaksi huippuvahdiksi. Virheitä tulee pikkuisen liikaa.

 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.